نوشته شده توسط : کاریاب
 

آشنایی با انواع فایل سیستم و کاربرد های آن

فایل سیستم روشی است برای ذخیره سازی و سازماندهی فایل های کامپیوتر که باعث دسترسی آسان به آن ها می شود.

مفهوم فایل سیستم در سیستم عامل ها

روشی است برای ذخیره سازی و سازماندهی فایلهای کامپیوتر که باعث دسترسی آسان به آنها می شود. همچنین از سیستم فایل، برای مدیریت نحوه ذخیره سازی و همچنین بازیابی اطلاعات استفاده می شود. اگر فایل سیستم وجود نداشته باشد ابتدا و انتهای اطلاعات ذخیره شده تشخیص داده نمی شود. اگر می خواهید بدانید فایل سیستم چیست و با انواع آن آشنا شوید حافظه های جانبی وسایل گوناگون اغلب برای سازگاری بیشتر از فایل سیستم FAT32 استفاده می کنند اما در صورتی که حافظه ها بزرگتر شوند به فایل سیستم NTFS نیاز پیدا می کنند. برخی از این نوع فایل ها نیز مخصوص به یک سیستم عامل هستند مثلا فایل سیستم +HFS با ویندوز سازگاری ندارد و برای سیستم عامل Mac OSX است. همچنین سیستم عامل های لینوکس فایل سیستم های مخصوص به خود را دارد. آشنایی با سیستم فایل ها برای کاربرانی که با گجت ها و ابزار مختلف کار می کنند واجب است. به همین دلیل در این مطلب قصد داریم بیشتر با انواع فایل سیستم آشنا شویم.

علت زیاد بودن فایل سیستم ها

انواع فایل سیستم

فایل سیستم های گوناگون روش های مختلفی برای سازماندهی داده ها دارند. برخی فایل سیستم ها سریعتر هستند و برخی دیگر امنیت بیشتری دارند. بعضی با فضاهای کوچک سازگار هستند و بعضی با فضاهای بزرگ تر, برخی از فایل سیستم ها در برابر فایلهای مخرب مقاومت دارند اما برخی این ویژگی ها را نادیده گرفته و بر سرعت دسترسی تمرکز بیشتری دارند. و هیچ فایل سیستمی تمامی مشخصه های گفته شده را به صورت یک جا ارائه نمی کند. هر سیستم عاملی فایل سیستم های مربوط به خودش را دارد وهمچنین فایل سیستم های جدیدتر با فضا های بیشتری سازگاری دارند و ویژگی های بیشتری دارند. فایل سیستم مانند پارتیشن بندی نیست و بخشی از فضای ذخیره سازی محسوب نمی شود و در اصل روشی است برای ساماندهی و نامگذاری و تهیه لیست از فایل های موجود بر روی فضای ذخیره سازی.

انواع فایل سیستم

آشنایی با فایل سیستم

FAT32
این نوع از فایل ها از قدیم برای ویندوز استفاده شده است اما برای بسیاری از حافظه های ذخیره سازی از جمله حافظه های ذخیره سازی قابل حمل همچون فلش مموری ها و کارت های حافظه بصورت پیش فرض استفاده می شود. FAT32 در اصل برای فضاهای ذخیره سازی با حجم کم کاربرد دارد. برای رسانه های ذخیره سازی با حجم بالا همچون درایوهای 1 ترابایتی از فایل سیستم NTFS استفاده می شود.

NTFS
در نسخه های جدید ویندوز از XP به بالا برای فرمت پارتیشن ها از فایل سیستم NTFS استفاده می شود و می توان از آن برای درایو های دستگاه های جانبی نیز استفاده کرد.

+HFS
در سیستم عامل مک برای پارتیشن های داخلی از فایل سیستم +HFS استفاده می شود. البته بر روی سیستم عامل های مک می توان از فایل سیستم FAT32 هم برای خواندن و نوشتن اطلاعات استفاده کرد اما در NTFS می توان بصورت پیش فرض فقط اطلاعات را خواند.

ExT2/3/4
این نوع از فایل ها در لینوکش مشاهده می شوند و نسخه 2 این فایل سیستم قدیمی است و ویژگی هایی مانند نوشتن در حالت کرش رایانه و یا خاموش شدن آن را ندارد و اطلاعات از بین می رود. درنسخه 3 این ویژگی ها اضافه شده است واین مشکلات برطرف شده است اماسرعت فایل سیستم کم شده است، نسخه 4 جدیدتر وسریع تر است. این نوع فایل سیستم ها در ویندوز و مک پشتیبانی نمی شوند. و برای دسترسی به فایل های ذخیره شده در این فرمت بندی به نرم افزار جداگانه ای نیاز است. برای همین پیشنهاد این است که پارتیشن های لینوکسی EXT4 و دستگاه های ذخیره سازی قابل حمل FAT32 یا NTFS باشند. لینوکس توانایی خواندن و نوشتن بر روی FAT32  و NTFS را دارد.

Btrfs
این فایل سیستم نسل جدیدی از فایلِ سیستم های لینوکس است و در حال توسعه می باشد. البته این فایلها بصورت پیش فرض در توزیع های لینوکس وجود ندارد اما به زودی جایگزینی برای Ext4 خواهد شد. برای سیستم عامل های بر پایه یونیکس فایل سیستم های مختلفی وجود دارد.



:: بازدید از این مطلب : 0
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 14 فروردين 1404 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

آشنایی با انواع فرمت‌های تصاویر

داده‌های تصویر دیجیتال می‌تواند به سه حالت در یک فایل ذخیره شود

شاید در نگاه اول تصاویر دیجیتال سابقه‌‌ چندانی نداشته باشند، اما در واقعیت این‌طور نیست. با این‌که نخستین دوربین دیجیتال سال 1975 تولید شد، اما این دوربین نخستین تصویر دیجیتال را تهیه نکرد؛ بلکه این آغاز به حدود 60 سال پیش و سال 1957 برمی‌گردد که فردی به نام راسل کرش تصویری دیجیتال با ابعاد 175 در 175 از پسر سه‌ماهه‌اش درست کرد.

 

البته ابعاد تصویر در آن زمان نمی‌توانست بیش از این باشد، زیرا داده‌ای‌ بیش از آن در رایانه‌های وقت جا نمی‌شد. از آن زمان تاکنون دنیای تصاویر دیجیتال شاید بیشتر از هر زمینه‌ دیگری تغییرات داشته و فرمت‌ها و فشرده‌سازی‌های گوناگونی برای ذخیره‌سازی و نمایش آن ارائه شده است.

 

انواع فرمت‌ها
داده‌های تصویر دیجیتال می‌تواند به سه حالت در یک فایل ذخیره شود: به‌صورت غیرفشرده، فشرده و برداری. دو حالت اول را تحت یک نام و به‌صورت تصاویر شطرنجی (raster images) می‌شناسند. البته باید توجه داشت ‌در‌ نهایت تمام تصاویر هنگام نمایش به شبکه‌ای از نقاط رنگی (پیکسل‌ها) تبدیل می‌شوند که داده‌های هر پیکسل در تعدادی بیت ذخیره می‌شود که نشانگر رنگ و عمق رنگی آن است.

 

اما این‌که آیا در فایل نیز این اطلاعات به‌صورت همین شبکه‌ای یا به‌صورت برداری ذخیره شود، تفاوت میان دو خانواده از فرمت‌ها، یعنی تصاویر شطرنجی و تصاویر برداری را معین می‌کند. در تصاویر برداری، اطلاعات تصویر به‌صورت یک توصیف هندسی ذخیره می‌شود: مثلا این تصویر شامل یک دایره و یک مربع ‌داخل هم است. این نوع ذخیره‌سازی سبب می‌شود تصاویر برداری قابل نمایش دقیق و با کیفیت روی هر صفحه‌ و با هر اندازه‌ای باشد.

فرمت‌های فشرده‌سازی تصاویر مانند فرمت‌های صوتی به دو نوع اتلافی (lossy) و غیراتلافی (lossless) تقسیم می‌شود. در الگوریتم‌های فشرده‌سازی غیراتلافی، اندازه‌ فایل تصویر با فشرده‌سازی به گونه‌ای کاهش می‌یابد که تمام اطلاعات تصویر اصلی حفظ شود. البته این کار به قیمت تصاویر با اندازه‌ بزرگ‌تری نسبت به فشرده‌سازی اتلافی خواهد بود. در فشرده‌سازی اتلافی، هدف اصلی کاهش هرچه بیشتر اندازه‌ فایل است و با این‌که در این تصاویر نیز اطلاعات تصویر تا حد بسیار خوبی حفظ می‌شود، اما تصویرِ به دست آمده یک کپی کامل از تصویر اصلی نخواهد بود.

 

فرمت‌های شطرنجی معروف
BMP
کسی نیست که نام BMP یا Bitmap را نشنیده باشد. این فرمت را مایکروسافت برای ذخیره‌ فایل‌های گرافیکی در ویندوز طراحی کرده و بسیار ساده است. همان‌طور که از نام این فرمت هم مشخص است، اطلاعات هر پیکسل به همان صورت که هست ذخیره می‌شود. در نتیجه فایل‌های BMP کاملا غیرفشرده است؛ البته با اندازه‌ بزرگ! تنها مزیت این فرمت، سادگی و قابلیت نمایش آن در همه‌جاست.

 

JPEG
در این‌که JPEG مشهورترین و پرطرفدارترین فرمت ذخیره‌سازی تصاویر است، شکی نیست. تقریبا تمام دوربین‌های دیجیتال تصاویر را به JPEG ذخیره می‌کنند و دستگاهی نیست که توانایی نمایش این تصاویر را نداشته باشد. این فرمت که سال 1992 عرضه شده است، یک فرمت فشرده‌سازی اتلافی به شمار می‌آید که از تصاویر رنگی 24 بیت (هشت بیت برای هر کدام از سه رنگ قرمز، آبی و سبز) پشتیبانی می‌کند. با توجه به اتلافی بودن این فرمت، اندازه‌ فایل‌های JPEG تا حد بسیار زیادی پایین است. البته میزان فشرده‌سازی تصویر اصلی توسط برنامه‌ فشرده‌سازی قابل تعیین است.

 

JPEG2000
برادر کوچک‌تر فرمت JPEG با قابلیت پشتیبانی از فشرده‌سازی اتلافی و غیراتلافی ‌سال 2000 عرضه شد، اما نگذارید شباهت اسمی شما را به اشتباه بیندازد: روش‌های فشرده‌سازی‌ که در این فرمت به کار رفته، با استاندارد JPEG متفاوت است. این روش‌ها تصاویر را با کیفیت و فشرده‌سازی بیشتری ذخیره می‌کنند، اما به چه قیمتی؟ تصاویر JPEG 2000 نیاز به قدرت محاسباتی بیشتری برای پردازش دارند. علاوه بر این، فرمت JPEG 2000 ویژگی‌های دیگری نیز نسبت به JPEG دارد: مقاومت بیشتر در مقابل خطا، پشتیبانی از تصاویر HDR و ... . با این‌که این فرمت هیچ گاه نتوانست به محبوبیت برادر بزرگ‌ترش برسد، اما امروزه در تدوین و توزیع حرفه‌ای فیلم‌ها و تصاویر بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

TIFF
Tagged Image File Format) ‌TIFF) یک فرمت انعطاف‌پذیر است که معمولا تصاویر را به‌صورت 24 یا 48 بیت بابت هر پیکسل (هشت یا 16 بیت برای هر رنگ) ذخیره می‌کند. نکته‌ اصلی این فرمت، ساختار برچسب‌دار (tagged) آن است که قابلیت توسعه‌ زیادی به آن می‌دهد. بر این اساس، شرکت‌های زیادی برچسب‌های خاص برای تصاویر خودشان معرفی کرده‌اند که البته نتیجه‌ این شده است که هیچ دستگاه خواننده‌ای نمی‌تواند همه‌ انواع فایل‌های TIFF را بخواند! فشرده‌سازی فرمت TIFF می‌تواند هم به‌صورت اتلافی و هم غیراتلافی باشد و فشرده‌سازی غیراتلافی بسیار خوبی بخصوص در مورد تصاویر سیاه‌وسفید ارائه می‌کند.

 

برخی دوربین‌های دیجیتال می‌توانند تصاویر را با این فرمت (به کمک الگوریتم فشرده‌سازی LZW) به‌صورت غیراتلافی ذخیره کنند که کیفیت بیشتری نسبت به تصاویر JPEG خواهد داشت. اما مزیت اصلی TIFF هیچ‌کدام از اینها نیست؛ این فرمت یکی از اصلی‌ترین فرمت‌ها در صنعت چاپ به شمار می‌آید. دلیل آن هم پشتیبانی آن از فضاهای رنگی مخصوص دستگاه‌های مختلف است.

 

GIF
بیشتر کاربران هنگامی که نام این فرمت را می‌شوند، یاد تصاویر متحرک در اینترنت می‌افتند، اما این فرمت قابلیت‌هایی فراتر از تصاویر متحرک دارد و نباید آن را فقط در آن قالب شناخت. فرمت Graphics Interchange Format) GIF) ‌ فرمتی با سابقه‌ای 30 ساله است که امکان پشتیبانی تصاویر از هشت تا 256 بیت را دارد. این فرمت به دلیل استفاده از الگوریتم فشرده‌سازی (LZW که حداکثر کارایی را برای مناطق بزرگ تک‌رنگ دارد) برای تصاویری گرافیکی که حداقل رنگ‌ها را داشته باشد بسیار مناسب است؛ مانند اشکال، لوگوها و تصاویر کارتونی. اما از همه‌ اینها که بگذریم، GIF به دلیل پشتیبانی‌ از تصاویر متحرک به یک پدیده در اینترنت امروز تبدیل شده است. البته دعوای سر نحوه‌ تلفظ نام این فرمت را هم نباید فراموش کرد (بین «گیف» و «جیف») که حتی به رئیس‌جمهور آمریکا هم کشیده شده است.‌ (اوباما نظرش روی ‌گیف‌ است!)

 

PNG
احتمالا در اینترنت با تصاویری برخورد داشته‌اید که پس‌زمینه‌ شفاف دارند. می‌توانید مطمئن باشید این تصاویر PNG هستند. فرمت Portable Network Graphics) PNG) در اصل برای ارائه‌ معادلی متن‌باز و رایگان برای GIF درست شد. (خیالتان راحت، GIF الان بدون مجوز است!)‌‌ این فرمت عملا مثل یک آچار فرانسه‌ پشتیبانی می‌ماند: تصاویر هشت بیتی paletted (با امکان رنگ شفاف برای یک پیکسل)، تصاویر 24 بیتی true-color (شانزده میلیون رنگ) یا 48 بیت true-color . (با یا بدون کانال آلفا برای میزان شفافیت)‌ PNG یک فرمت با فشرده‌سازی غیراتلافی است که در موقعیت‌های مختلفی می‌تواند جایگزین بسیار خوبی چه برای JPEG و چه ‌برای فرمتی مثل TIFF باشد. این فرمت طوری طراحی شده که قابلیت نمایش خوبی در مرورگرها داشته باشد که به همین دلیل کاربرد آنلاین فراوانی دارد.

 

فرمت‌های برداری معروف
SVG
مشهورترین فرمت ذخیره‌سازی برداری تصاویر SVG یا Scalable Vector Graphics است که توسط کنسرسیوم World Wide Web (مسئول اصلی استانداردهای وب) ارائه شده و توسعه می‌یابد. همان‌طور که در بالا هم اشاره شد، در این فرمت اطلاعات تصویر به‌صورت توصیف هندسی ذخیره می‌شود که با توجه به ساختار آن می‌توان آن‌ را مانند یک فایل متنی فشرده کرد. برای این‌که متوجه شوید استفاده از یک فرمت برداری تا چه حد می‌تواند در کاهش اندازه‌ فایل تاثیر داشته باشد، کافی است به لوگوی جدید مشهورترین سایت اینترنت یعنی گوگل نگاهی بیندازید؛ اندازه‌ فایل لوگوی جدید گوگل (که همین امسال تغییر کرد) 305 بایت است؛ یعنی در حد چند خط در یک فایل SVG! این را مقایسه کنید با لوگوی PNG قبلی که حدود 14هزار بایت یعنی 14 کیلوبایت بود!



:: بازدید از این مطلب : 0
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 14 فروردين 1404 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

انواع مختلفی از فایل های تصویری وجود دارد که می توانید در محل کار از آنها استفاده کنید، از جمله فایل های PNG، JPG و GIF. PNG ها نوع منحصر به فردی از فایل های تصویری هستند که می توانید برای اهداف مختلف تولید کنید. یادگیری نحوه تولید PNG ممکن است به شما در ایجاد آرم، پس‌زمینه، گرافیک و انواع دیگر تصویربرداری حرفه‌ای کمک کند.

در این مقاله، در مورد چیستی PNG بحث می‌کنیم، دلایلی را که ممکن است ایجاد کنید و نحوه انجام آن را توضیح می‌دهیم.

PNG چیست؟

PNG یک فرمت تصویر بیت مپ است که از کانال‌های رنگی ۲۴ بیتی و کانال‌های آلفای ۸ بیتی پشتیبانی می‌کند که می‌توانید آنها را به روشی بدون اتلاف فشرده کنید. PNG مخفف Portable Network Graphics، یک فرمت فایل بدون اتلاف است که معمولا برای ذخیره گرافیک در اینترنت استفاده می شود. فایل‌های PNG اغلب گرافیک‌هایی را ذخیره می‌کنند که دارای قسمت‌هایی از شفافیت هستند، مانند آرم‌ها یا تصاویر با سطوح دقیق.

چرا PNG تولید کنیم؟

ممکن است به دلایل مختلف تجاری و شخصی، مانند زمانی که هستید، یک PNG تولید کنید:

ایجاد لوگو

شما می توانید یک PNG برای ایجاد لوگو ایجاد کنید. شما می توانید از چنین آرم هایی در وب سایت های شرکت یا تبلیغات دیجیتال استفاده کنید. به عنوان مثال، می توانید یک آرم PNG ایجاد کنید و فایل را به یک برنامه طراحی وب سایت برای استفاده در صفحه اصلی کارفرمای خود و چندین صفحه وب دیگر صادر کنید.

ساخت یک گرافیک با شفافیت

می‌توانید یک PNG برای ایجاد یک گرافیک که می‌خواهید در فایل دیگری قرار دهید، مانند تصویر دیگری یا حتی یک سند پردازشگر کلمه، ایجاد کنید. به عنوان مثال، ممکن است یک تصویر PNG را در بالای قسمتی از متن در وب سایت شرکت خود قرار دهید تا عناصر سبک را به صفحه اضافه کنید. PNG ها می توانند شفافیت داشته باشند زیرا از کانال های آلفای ۸ بیتی پشتیبانی می کنند که می توانند مقادیر شفاف را کد کنند.

تولید تصویر کوچک

می‌توانید یک PNG برای ایجاد یک فایل تصویر کوچک ایجاد کنید که می‌توانید از آن در اینترنت یا در ایستگاه کاری خود، مانند نمایه کاربر دسکتاپ خود استفاده کنید. تصاویر بند انگشتی می توانند کوچکتر از فایل تصویری با اندازه کامل باشند. تصاویر بندانگشتی می توانند توجه هر وب سایت یا تبلیغات دیجیتالی را به خود جلب کنند و مردم را وادار کنند که روی فایل بزرگتر کلیک کنند تا بتوانند ظاهر آن را ببینند.

ایجاد پس زمینه

شما می توانید یک PNG برای ایجاد یک تصویر پس زمینه ایجاد کنید. شما می توانید از چنین تصاویری در صفحات وب یا سایر تبلیغات دیجیتال استفاده کنید. به عنوان مثال، می توانید تصویر را در بالای یک تبلیغ برای وب سایت شرکت خود قرار دهید و یک تصویر گرافیکی برای صفحه اصلی کارفرمای خود ایجاد کنید، مانند استفاده از پس زمینه های شفاف که به طراحی پس زمینه سایت اجازه می دهد از طریق گرافیک نشان داده شود.

کشیدن نقاشی

می‌توانید یک PNG برای ایجاد نقشه‌هایی که می‌توانید بعداً ویرایش کنید و به عنوان بخشی از فایل‌های گرافیکی دیگر اضافه کنید، ایجاد کنید. به عنوان مثال، اگر می خواهید یک نمودار یا نقاشی دیگر با متن یا اعداد ایجاد کنید که می توانید آن را به گرافیک برداری تبدیل کنید. گرافیک های برداری نقشه هایی هستند که اگر آنها را با برنامه ای پردازش کنید که می تواند اشکال پیچیده را از یک نقاشی ایجاد کند، صاف به نظر می رسند.

کار با بیت مپ

اگر در زمینه هنرهای گرافیکی کار می کنید، مانند یک چاپخانه، ممکن است بخواهید به طور مکرر با بیت مپ در شغل خود کار کنید. می توانید تصاویر PNG موجود از عکس ها و نقاشی ها را از رایانه افراد باز کنید و آنها را برای کار در رایانه خود کپی کنید. همچنین می‌توانید تصاویر PNG را برای اهداف طراحی، مانند بخشی از یک پروژه مهم طراحی صفحه وب، طراحی کنید.

تولید یک انیمیشن دو بعدی

می توانید یک فایل انیمیشن PNG برای ایجاد و ذخیره انیمیشن های آثار هنری یا نمودارهای خود ایجاد کنید. برای مثال، ممکن است بخواهید ویدیویی از لوگوی شرکت خود را در حال حرکت در وب نمایش دهید. می توانید این کار را با وارد کردن یک فایل PNG به یک نرم افزار ویرایش ویدیو انجام دهید. همچنین می توانید فایل های PNG خود را به سایر نرم افزارهای انیمیشن صادر کنید و از آنها برای ایجاد انیمیشن با استفاده از چندین تصویر استفاده کنید.

نحوه تولید PNG با استفاده از فتوشاپ

شما می‌توانید با استفاده از انواع مختلفی از نرم‌افزارهای ویرایش عکس، یک فایل PNG ایجاد کنید، اما بسیاری از متخصصان از Adobe Photoshop استفاده می‌کنند، زیرا این نرم‌افزار فرآیند تولید PNG را ساده می‌کند. در اینجا یک راهنمای گام به گام در مورد نحوه تولید PNG با استفاده از فتوشاپ آورده شده است:

۱. یک تصویر پس زمینه ایجاد کنید

وارد منوی “Image” شده و به “Canvas Size” بروید یا Ctrl Alt C را روی صفحه کلید خود فشار دهید. در کادر محاوره‌ای «اندازه بوم»، عرض مورد نظر برای تصویر را بر حسب پیکسل وارد کنید. سپس دکمه “OK” را فشار دهید. همچنین می توانید به صورت اختیاری ارتفاعی را که می خواهید برای تصویر وارد کنید. اگر انتخاب کنید ابعاد را وارد نکنید، فتوشاپ ممکن است تصویری با عرض پیش‌فرض ۳۰۰ پیکسل و ارتفاع پیش‌فرض ۲۰۰ پیکسل ایجاد کند.

۲. اثر هنری خلق کنید

با کلیک بر روی دکمه “ایجاد لایه جدید” در پایین محل کار فتوشاپ یا در نوار ابزار خود، یک لایه مناسب را وارد کنید. برای لایه های اضافی روی دکمه “لایه جدید” در نوار ابزار خود کلیک کنید. همچنین می‌توانید روی «سند جدید» در منوی «فایل» کلیک کنید یا Ctrl Shift N را فشار دهید. سپس، فرمت «PNG» را از منوی کشویی در کادر قالب فایل فتوشاپ انتخاب کنید. اگر می خواهید یک فایل PNG را با این لایه به عنوان لایه پس زمینه سند خود ذخیره کنید، می توانید روی “OK” کلیک کنید.

۳. فایل را ذخیره کنید

“File” را وارد کنید و به “Save As” بروید یا Ctrl Shift S را روی صفحه کلید خود فشار دهید. پوشه ای را برای ذخیره فایل ها در کادر “Where” انتخاب کنید و در کادر “نام فایل” نامی برای فایل خود تایپ کنید. بعد از «ذخیره به‌عنوان نوع»، PNG را از منوی کشویی انتخاب کنید. دکمه “ذخیره” را روی صفحه کلید خود فشار دهید تا فرآیند تکمیل شود.



:: بازدید از این مطلب : 0
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 14 فروردين 1404 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

اگر حرفه شما شامل رایانه، ایمیل، رسانه های اجتماعی یا نرم افزار است، ممکن است نیاز به ارسال و دریافت فایل داشته باشید. هنگام ذخیره یک فایل، می توانید انواع و فرمت های مختلف را انتخاب کنید. کسب اطلاعات بیشتر در مورد این نوع فایل ها و کیفیت آنها می تواند به شما کمک کند تعیین کنید کدام پسوند فایل برای کار حرفه ای شما بهترین است.

در این مقاله، توضیح می‌دهیم که چرا شناخت و استفاده از انواع مختلف فایل‌ها مهم است و فهرستی از ۲۱ نوع فایل رایج سازمان‌دهی شده بر اساس فرمت رسانه آن‌ها ارائه می‌کنیم.

چرا دانستن انواع فایل ها مهم است؟

در حرفه خود، دانستن انواع فایل های مختلف بسیار مهم است تا بتوانید فایل مناسب را برای وظایف خود انتخاب کنید. متخصصان در بسیاری از صنایع، از جمله تجارت، بازاریابی، آموزش و فناوری، ممکن است نیاز به ذخیره و به اشتراک گذاری انواع مختلف فایل ها داشته باشند. درک فرمت های فایل می تواند به اشتراک گذاری موثر اطلاعات با مشتریان، همکاران و مدیران شما کمک کند.

برخی از برنامه های نرم افزاری یا ایمیل ها فقط فرمت فایل خاصی را می پذیرند. یادگیری در مورد انواع مختلف می تواند به شما کمک کند تا برای مسئولیت های مختلف در محل کار خود آماده شوید. اگر در حال ذخیره یک فایل هستید، ممکن است لازم باشد از بین چندین گزینه یکی را انتخاب کنید، و یادگیری بیشتر در مورد انواع فایل می تواند به شما کمک کند بهترین مورد را برای کار خاص انتخاب کنید. به عنوان مثال، هنگام ارسال یک طرح گرافیکی برای لوگوی شرکت خود، می خواهید فرمت تصویر مناسب را انتخاب کنید تا مطمئن شوید که تصویر وضوح و کیفیت را در وب سایت شما حفظ می کند.

۵ نوع فایل تصویری

شما می توانید تصاویر را برای نمایش آرم یا گرافیک برای یک وب سایت یا ارائه ارسال کنید. در اینجا برخی از رایج ترین انواع فایل های تصویری که ممکن است در محل کار با آنها روبرو شوید آورده شده است:

۱. گروه مشترک کارشناسان عکاسی (JPEG یا JPG)

این یکی از رایج ترین انواع فایل های تصویری است. ممکن است از این فایل هنگام ارسال تصاویر برای وب سایت شرکت یا صفحه رسانه های اجتماعی خود استفاده کنید. این فایل تصویر را فشرده می کند اما رنگ ها و گرافیک ها را به وضوح حفظ می کند. اگر این فایل را چندین بار ذخیره کنید، به فشرده سازی ادامه می دهد، به این معنی که کیفیت آن را از دست می دهد، بنابراین زمانی که قصد استفاده فوری از آن را دارید، از این فایل استفاده کنید.

۲. فرمت تبادل گرافیکی (GIF)

هنگام کار با گرافیک های متحرک کوتاه، می توانید از یک فایل GIF استفاده کنید. این نوع فایل از کلیپ های کوتاه یا تصاویر متحرک پشتیبانی می کند. شما می توانید از آن در یک وب سایت، سایت ارتباطی یا پلت فرم رسانه های اجتماعی استفاده کنید. این فایل برای فایل های متحرک کوچک یا ساده بهترین است.

۳. گرافیک برداری مقیاس پذیر (SVG)

این نوع فایل بیشتر در طراحی وب سایت رایج است. اگر در حال طراحی لوگو یا گرافیک برای وب سایت مشتری یا وب سایت شرکت خود هستید، ممکن است با فایل های SVG کار کنید. این افزونه از فایل های تصویری کوچکتر و انیمیشن های کوتاه پشتیبانی می کند. این نوع فایل وضوح واضحی دارد و ممکن است با موتورهای جستجو به خوبی کار کند، که می تواند به مشتریان در یافتن گرافیک شما کمک کند.

۴. گرافیک شبکه های قابل حمل (PNG)

می توانید از فرمت PNG برای ارسال تصاویر برای صفحات وب مانند لوگو یا عکس استفاده کنید. این فرمت اندازه و کیفیت خود را در طول ذخیره ها و تغییرات متعدد حفظ می کند. وضوح کمتری نسبت به انواع دیگر فایل دارد، بنابراین برای وب سایت ها به جای تصاویر چاپ شده بهترین است.

۵. فرمت فایل تصویری با برچسب (TIFF یا TIF)

فایل TIFF یک نوع فایل تصویری با کیفیت بالا است. می توانید از این نوع فایل هنگام اسکن اسناد، استفاده از یک برنامه ناشر رومیزی یا چاپ موارد با کیفیت بالا استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر جزوه بازاریابی را منتشر می کنید، می توانید فایل های TIFF را برای عکس ها آپلود کنید. این می تواند به شما در چاپ تصاویر با وضوح بالا کمک کند. این یک نوع فایل بزرگ است، بنابراین بهتر است از یک نوع فایل تصویری جایگزین برای وب سایت ها و صفحات وب خود استفاده کنید.

۵ نوع فایل سند

هنگام ارسال اسناد به همکاران یا مشتریان خود می توانید از فایل های متنی استفاده کنید. در اینجا برخی از محبوب ترین فرمت های فایل متنی که ممکن است استفاده کنید آورده شده است:

۱. فرمت سند قابل حمل (PDF)

فایل PDF یک نوع فایل رایج در بسیاری از محیط های کاری است. این فایل طرح سند اصلی را حفظ می کند، که آن را برای امضای اسناد و به اشتراک گذاری برنامه ها مفید می کند. می توانید با استفاده از این فرمت فایل ایمیل، چاپ و اسکن کنید. این یک انتخاب محبوب هنگام ارسال یا بارگذاری رزومه است، زیرا طرح و قالب بندی اصلی سند را حفظ می کند.

۲. سند Word (DOC و DOCX)

این فرمت فایل که توسط مایکروسافت ایجاد شده است، نوع فایل استاندارد برای اسناد در نرم افزار پردازش Word است. اگر شرکت شما از این نرم افزار استفاده می کند، می توانید از این نوع فایل برای ارسال و دریافت اسناد استفاده کنید. همچنین می توانید از این فرمت فایل برای اشتراک گذاری و ویرایش اسناد با افراد مختلف استفاده کنید. برخی از مدیران استخدام، این نوع فایل را برای رزومه و نامه‌های پوششی ترجیح می‌دهند، بنابراین می‌توانید هنگام ارسال مطالب درخواست شغلی از آن استفاده کنید، اگر آگهی شغلی این اولویت را مشخص کرده باشد.

۳. زبان نشانه گذاری فرامتن (HTML و HTM)

توسعه دهندگان و سایر متخصصان ساخت وب سایت یا محتوای وب ممکن است از فایل های HTML استفاده کنند. این نوع فایل به صورت آنلاین کار می کند و متن را به عناصر مختلف در یک وب سایت تبدیل می کند. به عنوان مثال، هنگام ساخت یک وب سایت می توانید از زبان HTML برای تغییر فونت و طرح بندی متن استفاده کنید.

۴. فایل صفحه گسترده اکسل مایکروسافت (XLS و XLSX)

اینها انواع فایل های صفحه گسترده رایجی هستند که ممکن است در محل کار خود مشاهده کنید. اگر صفحات گسترده، نمودارها یا پایگاه داده ها را به اشتراک می گذارید، می توانید فایل ها را در این قالب ذخیره و به اشتراک بگذارید. می‌توانید از صفحات گسترده برای اندازه‌گیری و ردیابی اطلاعات مختلف مانند شماره‌ها و اطلاعات تماس استفاده کنید.

۵. فایل متنی (TXT)

فایل TXT از اسناد متنی ساده پشتیبانی می کند. می توانید از TXT برای نوشتن یادداشت ها، دستورالعمل ها یا متن ساده استفاده کنید. این فایل می تواند بر روی کامپیوترهای مختلف و نرم افزارهای پردازشی کار کند. اگر می خواهید فرمت های پیشرفته ایجاد کنید یا از فونت های مختلف استفاده کنید، می توانید نوع فایل متفاوتی را انتخاب کنید.

۵ نوع فایل ویدیویی

می توانید از فایل های ویدئویی برای وب سایت، کمپین های بازاریابی یا ارائه های شرکت خود استفاده کنید. در اینجا برخی از رایج ترین انواع فایل های ویدئویی که ممکن است با آنها کار کنید آورده شده است:

۱. گروه کارشناسان تصویر متحرک لایه چهار (MP4)

فرمت فایل MP4 یک فرمت ویدیویی محبوب است. اکثر رایانه‌ها و دستگاه‌های تلفن همراه می‌توانند ویدیوهای MP4 را باز کرده و پخش کنند، که آن را به یک انتخاب رایج برای حرفه‌ای‌ها و شرکت‌هایی تبدیل می‌کند که محتوای ویدیویی را به اشتراک می‌گذارند. شما می توانید از این فایل برای ارسال، آپلود و دریافت ویدیو برای وب سایت شرکت یا پلتفرم های رسانه های اجتماعی خود استفاده کنید. این فایل اطلاعات بصری و صوتی را با دقت ذخیره می کند، اما وضوح کمتری نسبت به سایر انواع فرمت های ویدئویی دارد.

۲. پخش صوتی تصویری (AVI)

این فرمت فایل ویدئویی که توسط مایکروسافت ایجاد شده است، یکی دیگر از فرمت های محبوبی است که ممکن است در محل کار با آن مواجه شوید. این یک نوع فایل بزرگ است، به این معنی که می تواند فضای زیادی را در رایانه یا سیستم ابری شما اشغال کند. کیفیت را در طول ذخیره ها و تغییرات متعدد حفظ می کند. می توانید از این فرمت فایل برای به اشتراک گذاری ویدیوها در پلتفرم های اجتماعی یا از طریق وب سایت شرکت خود استفاده کنید.

۳. فایل فیلم QuickTime (MOV)

فایل MOV که توسط اپل ایجاد شده است، نوع فایلی است که متخصصان می توانند با نرم افزار QuickTime از آن استفاده کنند. این فایل برای فیلم ها و ویدیوهای طولانی تر به خوبی کار می کند، اگرچه فایل ها می توانند بزرگ باشند. شما می توانید این فایل ها را در بخش های مختلف ویرایش کنید که ممکن است برای پروژه های طولانی تر مفید باشد. بسته به صنعت خود، می توانید از این فایل برای ایجاد فیلم های آموزشی یا فیلم های تبلیغاتی استفاده کنید.

۴. فرمت فیلم فلش (FLV)

فرمت فایل FLV در سرویس های پخش و وب سایت ها به خوبی کار می کند. این یک نوع فایل محبوب است که کوچک است و به اشتراک گذاری آن آسان است، اما ممکن است با همه تلفن های همراه کار نکند. اگر در حال به اشتراک گذاری محتوا با مشتریان در تلفن آنها هستید، می توانید نوع فایل دیگری را انتخاب کنید. اگر در حال آپلود ویدیو در یک وب سایت استریم هستید، این فایل ممکن است به خوبی کار کند.

۵. کدگذاری ویدیویی پیشرفته، با کیفیت بالا (AVCHD)

فیلمبرداران حرفه ای ممکن است از این فرمت فایل استفاده کنند. تصاویر با کیفیت بالا را برای پروژه های کوتاه و طولانی حفظ می کند. اگر در حال ایجاد یک ویدیوی حرفه ای برای مقاصد املاک، بازاریابی یا سرگرمی هستید، می توانید با این فرمت فایل کار کنید.

۳ نوع فایل ارائه

بسته به موقعیت خود، می توانید از فایل های ارائه برای آماده شدن برای یک جلسه یا آموزش استفاده کنید. در اینجا برخی از رایج ترین انواع فایل های ارائه آورده شده است:

۱. ارائه پاورپوینت (PPT یا PPTX)

این نوع فایل که توسط مایکروسافت ایجاد شده است، روشی محبوب برای اشتراک‌گذاری و آپلود ارائه‌ها و نمایش‌های اسلاید است. اگر شرکت شما از نرم افزار پاورپوینت استفاده می کند، می توانید از نوع فایل برای ذخیره نمایش اسلاید خود استفاده کنید. این نوع فایل به شما کمک می کند تا ارائه های بصری را با اعضای تیم یا مشتریان خود به اشتراک بگذارید. به عنوان مثال، ممکن است پس از جلسه یک فایل PPT را با اعضای تیم خود به اشتراک بگذارید تا آنها بتوانند به اسلایدها و یادداشت ها مراجعه کنند.

۲. باز کردن ارائه سند (ODP)

فرمت فایل ODP با برنامه های OpenOffice کار می کند. اگر سازمان شما از این برنامه نرم افزاری استفاده می کند، می توانید یک ارائه را در این فرمت فایل به اشتراک بگذارید. می توانید تصاویر اسلاید را با متن، گرافیک و انیمیشن ایجاد کرده و به اشتراک بگذارید.

۳. فایل کلیدی اپل (KEY)

فرمت فایل KEY با برنامه Keynote اپل کار می کند، جایی که متخصصان می توانند ارائه های بصری را ایجاد و به اشتراک بگذارند. می توانید اسلایدهای متنی، تصاویر، صداها و عناصر انتقال را در این فرمت فایل اضافه کنید. اگر شرکت، اعضای تیم یا مشتریان شما از این نرم‌افزار استفاده می‌کنند، یا اگر ارائه‌ای را مستقیماً از رایانه خود به اشتراک می‌گذارید و این برنامه را نصب کرده‌اید، می‌توانید از این نوع فایل استفاده کنید.

۳ نوع فایل صوتی

می توانید از یک فایل صوتی برای آپلود خواندن یا ضبط صدا استفاده کنید. این امر در صنایع خاصی مانند آموزش یا نوشتن رایج است. رایج‌ترین فایل‌های صوتی که ممکن است در محل کار استفاده کنید در اینجا آمده است:

۱. صدای MPEG 4 (M4A)

M4A یک نوع رایج فایل صوتی است. این نوع فایل یک فرمت فشرده است که حجم فایل را کوچکتر می کند. این می تواند اشتراک گذاری و آپلود را آسان تر کند. همچنین کیفیت نسبتاً بالایی را حفظ می کند. می توانید از این نوع برای ضبط خواندن مطالب خود برای یک سخنرانی یا ارائه یا ذخیره یادداشت های صوتی برای خود یا تیم خود استفاده کنید. ممکن است با همه سیستم های کامپیوتری کار نکند، بنابراین برنامه های صوتی مورد علاقه خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که می توانید به فایل تکمیل شده گوش دهید.

۲. صوتی لایه MPEG 3 (MP3)

این فرمت فایل فایل های صوتی را در اندازه های کوچکتر فشرده می کند و به اشتراک گذاری آنها با دیگران را آسان تر می کند. همچنین کیفیت صدا را در سطح بالایی حفظ می کند و با انواع پلتفرم های نرم افزاری کار می کند. می توانید از این نوع فایل برای ضبط و اشتراک گذاری مطالب خوانده شده یا نظرات صوتی خود استفاده کنید.

۳. فایل صوتی شکل موج (WAV)

فایل WAV یکی دیگر از فرمت های رایج صوتی است که کیفیت بالایی را حفظ می کند. اگر حرفه ای ها با برنامه های مایکروسافت ویندوز کار می کنند، ممکن است از این قالب استفاده کنند. به طور معمول، این فایل ها فشرده نیستند، به این معنی که ممکن است کیفیت صدا را حفظ کنند، اما ممکن است بزرگتر از سایر انواع فشرده باشند.



:: بازدید از این مطلب : 0
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 14 فروردين 1404 | نظرات ()