نوشته شده توسط : کاریاب

فایل PDF چیست؟

نرم افزار Adobe PDF فایل کوتاه برای فایل های فرمت سند قابل حمل – امروزه یکی از رایج ترین انواع فایل ها هستند. اگر تا به حال یک فرم یا سند قابل چاپ را از وب بارگیری کرده اید، مانند فرم مالیات IRS، احتمال خوبی وجود دارد که یک فایل PDF باشد. هرگاه فایلی را مشاهده می کنید که به pdf. ختم می شود، به این معنی است که یک فایل PDF است.

چرا از فایل های PDF استفاده می کنیم؟

فرض کنید شما یک خبرنامه در Microsoft Word ایجاد کرده و آن را به عنوان یک فایل.docx. ، که فرمت پیش فرض فایل برای اسناد Word است، به اشتراک بگذارید . مگر اینکه همه Microsoft Word را بر روی رایانه خود نصب کرده باشند، هیچ تضمینی وجود ندارد که بتوانند خبرنامه را باز کرده و مشاهده کنند. و از آنجا که اسناد Word باید ویرایش شوند، این احتمال وجود دارد که برخی از قالب بندی و متن سند شما تغییر کند.

در مقابل، فایل های PDF در درجه اول برای مشاهده هستند، نه برای ویرایش. یکی از دلایلی که آنها بسیار محبوب هستند این است که PDF ها می توانند قالب بندی سند را حفظ کنند، که باعث می شود اشتراک گذاری آنها بیشتر شود و به آنها کمک می کند تا در هر دستگاهی یکسان به نظر برسند. به اشتراک گذاشتن خبرنامه به عنوان یک فایل PDF به شما کمک می کند تا اطمینان حاصل کنید که همه می توانند آن را مطابق نظر شما مشاهده کنند.

باز کردن فایلهای PDF

باز کردن و مشاهده یک فایل PDF بسیار ساده است. اکثر مرورگرهای وب مدرن، فایل های PDF را مستقیماً در پنجره مرورگر شما به جای بارگیری در رایانه باز می کنند. اگر مرورگر شما نمی تواند این کار را انجام دهد، باید از شما بخواهد که فایل را به جای آن بارگیری کنید. سعی کنید روی این پیوند کلیک کنید تا نحوه عملکرد آن در رایانه خود را ببینید.

اگر نیاز دارید فقط یک بار یک فایل PDF را مشاهده کنید، معمولاً راحت ترین کار این است که آن را در مرورگر وب خود باز کنید. اگر بعداً نیاز به دسترسی به PDF داری ، می خواهید یک نسخه را در رایانه خود ذخیره کنید. این روند بسته به مرورگر وب شما متفاوت است، اما در مثال زیر دکمه ذخیره PDF را می توانید در گوشه بالا سمت راست پیدا کنید.

 
 

اگر فایل PDF در رایانه شما موجود است، می توانید به سادگی دوبار کلیک کنید تا با برنامه پیش فرض PDF باز شود.

اگر رایانه شما از ویندوز 7 یا بالاتر استفاده می کند، ممکن است لازم باشد پیش از مشاهده فایل های PDF، یک PDF Viewer رایگان (مانند Adobe Reader ) بارگیری کنید.

 
 

ویرایش فایل های PDF

همانطور که قبلاً اشاره کردیم، PDF ها عمدتا برای مشاهده هستند، نه ویرایش. با این حال، ممکن است مواقعی وجود داشته باشد که با PDF برخورد کنید که به شما اجازه می دهد اطلاعات خاصی مانند نام و آدرس را وارد کنید. این PDF ها از ویژگی خاصی به نام زمینه های فرم استفاده می کنند که به شما امکان می دهد اطلاعات جدیدی را در سند تایپ کرده و تغییرات خود را ذخیره کنید. به عنوان مثال، این PDF شامل چندین فیلد فرم برای وارد کردن نام، آدرس و سایر اطلاعات شما است.

 

این ویژگی در همه مرورگرهای وب پشتیبانی نمی شود، بنابراین ممکن است لازم باشد قبل از استفاده از فیلدهای فرم برای افزودن اطلاعات خود، PDF را بارگیری کنید.

همچنین ممکن است مواقعی وجود داشته باشد که بخواهید ویرایش های کوچکی در فایل های PDF ایجاد کنید، مانند افزودن نظر یا برجسته کردن متن.

ایجاد فایل های PDF

روش های مختلفی برای ایجاد فایل های PDF وجود دارد، اما این روش تا حد زیادی به دستگاهی که استفاده می کنید بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر از Windows 10 استفاده می کنید، می توانید به کادر محاوره ای Print بروید، سپس PDF را از لیست چاپگرهای بالا انتخاب کنید. این به شما امکان می دهد PDF از هر چیزی که معمولاً قادر به چاپ آن هستید، از جمله اسناد، ایمیل ها و صفحات وب ایجاد کنید.

 
 

اگر از Mac استفاده می کنید، کادر محاوره ای Print دارای منوی PDF است که به شما امکان می دهد یک فایل را به صورت PDF ذخیره کنید.

اگر رایانه شما دارای ویندوز 8 یا بالاتر است، چند گزینه دارید. ساده ترین روش استفاده از نرم افزاری است که از خروجی PDF پشتیبانی می کند، مانند Microsoft Office یا Google Chrome.

 
 
 

گزینه دیگر استفاده از مبدل PDF مانند Smallpdf است که یک برنامه رایگان است که در مرورگر وب شما اجرا می شود. Smallpdf می تواند انواع فایل های مختلف را تبدیل کند، مانند اسناد Microsoft Office با فرمت PDF.

 


:: برچسب‌ها: فایل , فایل پی دی اف , فایل PDF , ,
:: بازدید از این مطلب : 11
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 12 فروردين 1404 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

فایل سیستم چیست بررسی تفاوت NTFS و FAT32

فایل سیستم چیست؟ File System چه کاربردی دارد؟ تفاوت NTFS و FAT32 در چیست؟ سیستم‌عامل از طریق فایل‌سیستم متوجه می‌شود که یک فایل در کجا قرار دارد. به‌واسطه همین مفهوم ما می‌توانیم در فایل‌های خود تغییرات ایجاد کنیم و سطوح دسترسی تعریف کنیم. به طور کلی از طریق فایل سیستم می‌‌توان فایل‌ها را مدیریت، سازماندهی و تغییر داد.

همه سیستم‌عامل‌ها برای مدیریت فایل‌ها و فولدرها و هر آنچه که روی هارددیسک شما قرار دارد نیاز به یک فایل سیستم دارند در سیستم‌عامل‌های متفاوت فایل سیستم‌های متفاوتی هم وجود دارد که از معروف‌ترین آن که در ویندوز بسیار استفاده می‌شود می‌توان به NTFS و FAT32 اشاره کرد. به یاد داشته باشید که NTFS و FAT32 در محدوده پارتیشن عمل می‌کنند ولی در محدوده هارددیسک‌ها GPT و MBR نقش دارند.

فایل سیستم چیست و انواع آن در ویندوز چیست؟

اطلاعات و داده‌ها مهمترین بخش در کامپیوتر هستند و روش نگهداری این اطلاعات مهم همیشه یک دغدغه و نگرانی بوده است. به مجموعه‌ای از این اطلاعات فایل می‌گویند و برای مدیریت این فایل‌ها در سیستم‌عامل‌ها نیازمند یک مدیر هستیم که به فایل سیستم معروف است. اگر هم قرار باشد یک تعریف کتابی داشته باشیم می‌توانیم به این تعریف زیبا بسنده کنیم.

فایل سیستم یک ابزار برای نگهداری، ساماندهی، بازیابی اطلاعات و همین‌طور مدیریت فضایی که داده روی آن قرار دارد، است. در یک کلام سازماندهی و مدیریت اطلاعات روی دیسک‌ها و پارتیشن‌ها را بر عهده دارد. بدون وجود File System شروع و پایان یک فایل مشخص نیست.
سیستم‌عامل‌های مختلف ، فایل سیستم‌های مختلفی را هم پشتیبانی می‌کنند که برخی از معروف‌ترین فایل‌ سیستم‌ها که ممکن است آن را مشاهده کرده باشید به شرح زیر است.

  1. CDFS/UDF
  2. FAT32
  3. exFAT
  4. NTFS
  5. ReFS
 

CD-ROM File System / Universal Disk Format

خدابیامرز CD و DVD هم که قدیما خیلی استفاده می‌شد، فایل سیستم مخصوص به خودش را داشت و به همین علت است که ویندوز این File System را می‌شناسد. اگر به مسیر زیر در پارتیشنی که ویندوز نصب شده مراجعه کنید ، قطعا فایل CDFS.sys را

خواهید دید که محدودیت‌هایی مثل حداکثر اندازه فایل 4 گیگاباتی را دارد.

C:\windows\System32\drivers\cdfs.sys


فایل‌سیستم CDFS و UDF برای CD و DVD طراحی شده است و فایل سیستم UDF جدیدتر است در واقع با پیشرفت تکنولوژی CD-Rom جای خودش را به DVD-ROM داد و فایل سیستم جدید نیز بالطبع رونمایی شد. مسیر این فایل سیستم در ویندوز هم به صورت زیر است.

C:\Windows\System32\drivers\udfs.sys

FAT32 یا File Allocation Table

مایکروسافت از زمانی که سیستم‌عامل ویندوز را ارائه کرد برای مدیریت فایل‌ها مجبور بود از یک فایل‌سیستم استفاده کند که FAT12 را ارائه داد که بیشتر برای فلاپی و Removable Devices ها بود و بعد از آن FAT16 را ارائه داد که در آن سایز پارتیشن‌ها بیشتر از 2 گیگ نبود. در نهایت بعد از مدتی FAT32 را ارائه داد که قابلیت‌های بیشتری نسبت به FAT های قبلی داشت ولی باز هم یکسری محدودیت‌هایی داشت. حداکثر سایز فایل‌ها در FAT32 میتوانست 4 گیگابایت باشد و بیشتر از آن را نمی‌توانستید انتقال دهید. تعدا فایل‌های موجود در یک فولدر بیشتر از 100 عدد نمی‌تواند باشد.

خالی از لطف نیست که بدونید File System FAT32 با ویندوز 95 و ویندوز 98 رونمایی شد. در تصویر زیر مشخصات و ویژگی‌های File System کذایی FAT را مشاهده می‌کنید.

exFAT (Extended File Allocation Table) که به صورت اختصاصی برای فلش‌ها طراحی شده است، نسخه ارتقا یافته FAT32 است که یکسری از محدودیت‌های FAT32 را برطرف کرده است. حداکثر ظرفیت پارتیشن افزایش یافته است و به 512 ترابایت رسیده است. محدودیت 4 گیگابایت حجم یک فایل تکی در FAT32 را نیز برطرف کرده است. exFAT برخلاف FAT32 می‌تواند در یک فایل بیشتر از 1000 فایل قرار داد.

اگر می‌خواهید بر روی فلش مموری موسیقی قرار دهید و در خودرو استفاده کنید حتما از FAT32 استفاده کنید چون ممکن است فایل سیستم exFAT را پخش کننده خودرو نشناسد. پلی استیشن 4 و Xbox One از فرمت exFAT پشتیبانی می‌کند. exFAT چیزی بین FAT32 و NTFS است که محدودیت‌های FAT32 را ندارد و قابلیت‌های NTFS را هم ندارد.

NTFS یا New Technology File System

این File System از ویندوز NT معرفی شد و قابلیت‌هایی اضافه کرد که تاکنون از آن در شبکه‌ها و کامپیوترها استفاده می‌کنند. قطعا اگر مفهومی از File Sharing یا Share Folder شنیده باشید، مدیون NTFS هستید. NTFS قابلیت‌هایی مانند فشرده‌سازی، تعیین سطوح دسترسی و NTFS Permission و Disk Quota و … را معرفی کرد. مهمترین قابلیت NTFS استفاده از File and Folder Level Security است (امنیت در لایه فایل‌ها و فولدرها یا همان رمزنگاری). فایل سیستم NTFS مقاومت خوبی در برابر مشکلات دارد و وقتی اطلاعات را روی دیسک Write می‌کند یک Log یا گزارش از تمام تغییرات را در خود نگه می‌دارد تا در صورت بروز مشکل اطلاعات را بازیابی کند.

قابلیتی به نام Self-Healing دارد که بسیاری از خطاهای کوچک را بدون نیاز به Reboot یا ریستارت شدن ویندوز برطرف می‌کند، در حالی ویندوز در حال اجراست. فایل سیستم NTFS را مک شناسایی می‌کند به شرط اینکه Allocation Unit Size را برابر با 16k قرار دهید. تفاوت NTFS و FAT32 را به طور خلاصه در جدول زیر مشاهده می‌کنید.

فایل سیستم ReFS در ویندوز

از زمانی که ویندوز 8 معرفی شد، ReFS یا Resilient File System هم پا به عرصه ظهور گذاشت و استفاده فراگیری مثل NTFS و FAT32 ندارد و برای کاربردهای خاصی طراحی شده است و قابلیت‌های بازیابی اطلاعات و جلوگیری از تخریب داده بسیار قوی را ارائه می‌دهد.

تبدیل FAT32 به NTFS بدون از دست دادن اطلاعات

از طریق محیط گرافیکی این عمل امکان‌پذیر است که باید وارد بخش Disk Management ویندوز شوید و تبدیل را انجام دهید ولی باید گزینه Format را انتخاب کنید که باعث از بین رفتن اطلاعات می‌شود. اما در این مطلب می‌خواهیم از دستور استفاده کنیم. محیط CMD را با دسترسی Administrator اجرا کنید و سپس دستور زیر را اجرا کنید. در مثال زیر پارتیشن D را تبدیل کردیم که قطعا شما باید نام پارتیشن موردنظر خودتان را قرار دهید.

convert D:/FS:NTFS

برخی از فایل سیستم‌های لینوکس و مک

لینوکس هم مثل ویندوز از این File Systemها دارد. مانند ext , ext2, ext3, ext4, Btrfs , Jfs و Swap. در سیستم‌عامل مک می‌توانیم از MFS, HFS و HFS+ نام برد که کاربردها و ویژگی‌های خاص خودشان را دارند.

علت خطای RAW چیست؟ چطوری برطرف می‌شود؟

معنی کلمه RAW خام است و زمانی که یک حافظه دچار مشکل می‌شود و اطلاعات آن قابل خواندن نیست، فرمت آن به حالت RAW تغییر پیدا می‌کند و سیستم‌عامل این نوع File System را نمی‌شناسد و توانایی اجرای آن را هم ندارد. دو راه برای از بین بردن این مشکل یا باید ریکاوری انجام دهید که سخت است و راه دوم فرمت کردن حافظه است که تمامی اطلاعات از دست می‌رود.

نحوه تشخص فایل سیستم یک حافظه یا پارتیشن

برای تشخیص این مورد در ویندوز، باید روی حافظه خود راست کلیک کنید و Properties بگیرید، سپس مانند تصویر نوع آن مشخص می‌شود.

خلاصه مطلب

همان‌طور که قطعا متوجه شدید، تمایم سیستم‌عامل‌ها برای ذخیره کردن اطلاعات و داده‌ها نیاز به یک فایل‌سیستم دارند مثلا ویندوز از NTFS استفاده می‌کند، اندروید از ext یا FAT32 و اپل از HFS. به صورت خلاصه با فایل‌سیستم و برخی از انواع آن آشنا شدید و تفاوت NTFS و FAT32 را متوجه شدید. امیدوارم موردتوجه شما قرار گرفته باشد.



:: بازدید از این مطلب : 8
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 12 فروردين 1404 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

نام فایل (Filename) چیست؟

نام فایل متنی است رشته (String) که یک فایل (File) را مشخص می‌کند. هر فایلی که در هارد دیسک (Hard Disk) رایانه ذخیره می‌شود، یک نام فایل دارد که به شناسایی فایل در یک پوشه (Folder) کمک می‌کند. بنابراین، هر فایل در یک پوشه خاص باید نام فایل متفاوتی داشته باشد، در حالی که فایل‌های موجود در پوشه‌های مختلف می‌توانند نام یکسانی داشته باشند.

نام فایل‌ها ممکن است حاوی حروف، اعداد و شخصیت (Character) دیگر باشد. بسته به سیستم عامل (Operating System)، کاراکترهای خاصی را نمی توان استفاده کرد زیرا با اپراتورها یا سایر نحو (Syntax) استفاده شده توسط سیستم عامل در تضاد هستند. سیستم عامل های مختلف نیز محدودیت های متفاوتی برای تعداد کاراکترهایی که یک نام فایل می تواند داشته باشد، دارند. در حالی که سیستم عامل های قدیمی نام فایل ها را فقط به 8 یا 16 کاراکتر محدود می کردند، سیستم عامل های جدیدتر اجازه می دهند نام فایل ها تا 256 کاراکتر باشد. البته، برای بیشتر اهداف عملی، معمولاً 16 کاراکتر کافی است.

نام فایل‌ها نیز معمولاً شامل یک پسوند فایل (File Extension) هستند که نوع فایل را مشخص می‌کند. پسوند فایل نیز "پسوند نام فایل" نامیده می شود زیرا به نام فایل پس از یک نقطه یا نقطه اضافه می شود. به عنوان مثال، یک سند مایکروسافت ورد ممکن است "document1.doc" نامیده شود. در حالی که از نظر فنی نام فایل در مثال قبلی "document1" و "doc" پسوند است، همچنین قابل قبول است که به "document1.doc" به عنوان نام فایل اشاره شود. در برخی موارد، نام فایل ممکن است حتی به محل دایرکتوری فایل اشاره داشته باشد، به عنوان مثال ("My DocumentsSchool Papersdocument1.doc").

می توانید با کلیک بر روی یا نام فایل، یک ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره روی نام فایل کلیک کنید. تا زمانی که فایل قفل نشده باشد، نام فایل برجسته می شود و می توانید نام جدیدی برای فایل تایپ کنید. همچنین می‌توانید اولین باری که فایل را از یک برنامه ذخیره می‌کنید یا با انتخاب «ذخیره به‌عنوان...» از منوی فایل برنامه، نام آن را نام‌گذاری کنید.



:: بازدید از این مطلب : 8
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 12 فروردين 1404 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

مفهوم پسوند و فرمت فایل چیست؟

اگر ازتون بپرسند که پسوند و فرمت یک فایل یعنی چه و چه مفهومی دارد، چه می گویید؟ برای اینکه به این پرسش پاسخ دقیقی بدهید در ادامه با ما همراه باشید.

تعریف پسوند یک فایل

زمانی در کلاس درسی به ما میگفتند با اضافه کردن مثلا واژه ی “گاه” به یک کلمه آن کلمه به اسم مکان تبدیل می شود. حالا تصور کنید در اینجا با اضافه کردن یک exe به اسم یک فایل آن را به برنامه کامپیوتر تبدیل کنیم!

خب باید بگویم که اصلا اینطور نیست!! چرا که پسوند تنها مشخص میکنه که محتوای درون فایل از چه نوع ساختاری می باشد! این بدان معناست که ما و نرم افزار ها بدون اینکه فایل را باز کنیم بدانیم که ساختار داده ای آن فایل به چه شکلی نوشته شده است تا با آن ساختار  آن فایل را بخوانند و اجرا کنند.

تصور کنید شما پسوند یک فایل را از انتهای آن حذف کنید! برای مثال یک فایل zip که به اسم computer.zip میباشد را به computer تغییر بدهید. حالا اگر مثلا در سیستم عامل های ویندوز روی این فایل دابل کلیک کنید با پنجره ای روبرو خواهید شد که از شما میپرسد با چه برنامه ای این فایل را باز کنم؟ در حالی که قبل از اینکه پسوند zip را پاک کنیم ایکن نرم افزار win rar یا هر نرم افزار دیگری که برای باز کردن فایل های zip به کار میبردید، روی فایل computer.zip قرار گرفته بود.

تعریف پسوند فایل

پسوند تنها مشخص کننده این است که آن فایل، چه فایلی باشد و اساسا در ساختار آن فایل هیچ نقشی ندارد و تنها از بیرون ، ما و نرم افزار های دیگر متوجه میشویم که آن فایل، چه فایلی است.

دو فایل با پسوند zip و apk هردو یک ساختار مشابه دارند یک apk را به zip تغییر دهید میتوانید مثلا با نرم افزار win rar آن را باز کرده و محتوای درونش را مشاهده کنید. اما اگرچه ساختار یکی است، با این حال محتوایی که درونشان قرار گرفته است یکی نیست و اندروید موقع خواندن یک فایل apk با توجه به طرز قرار گرفتن محتوای درون فایل apk آن را اجرا میکند.

همانطور که میدانید یک فایل zip میتواند شامل یک پوشه ، دو پوشه و انواع فایل های دیگری باشد و این محتوا است نه ساختار! و خب اگر شما فایل های apk را باز کنید متوجه میشوید که پوشه هایی با یک اسم یکسان در تمامی آن ها وجود دارند و همه آنها شامل یک فایل با فرمت exe هستند.

پس ساختار با محتوای درونی فرقی زیادی دارد و به یک معنی نیست!

فرمت فایل چیه؟

شاید بگویید مگر پسوند همان فرمت نیست؟ جواب خیر است!

چیزی که در بالا گفته شد ، پسوند فایل بود و در واقع آن پسوند راهی بود تا بتوانیم فرمت را تشخیص دهیم. اما فرمت فایل چیست؟

اگر به متن بالا یعنی توضیحات پسوند برگردیم ، گفته شد که پسوند این را مشخص میکند که محتوای درون فایل از چه نوع ساختاری می باشد. ما به این ساختار (فرمت) میگوییم.

تعریف فرمت فایل:

فرمت به معنی قالب، یک روش استاندارد جهت نشان دادن نوع فایل ، نحوه قرار گیری داده ها و نحوه رمزنگاری است. به بیان خیلی ساده تر، فرمت نوع فایل را مشخص میکند و به عبارتی میتوان گفت که فرمت یک روش استاندارد جهت نشان دادن ساختار فایل(باینری یا اسکی) و یا نوع فایل مانند فایل تصویری، متنی، صوتی و………باشد.

نکته اول:

به پسوند فایل معمولا به صورت مستقیم فرمت فایل نیز گفته میشود. پسوند فایل، الزاما فرمت فایل را نشان نمیدهد. ممکن است با یک دستکاری ساده پسوند فایل تغییرداده شود(یکی از حقه های هکرها). به هر حال از این استثنا ها صرف نظر کرده و پسوند فایل را(در انگلیسی File Extension) در برخی موارد  همان فرمت فایل مینامیم. همچنین ممکن است فایلی دارای هیچ پسوندی نباشد!

نکته دوم:

پسوند، یکی از راه های شناسایی فرمت فایل است. فرمت فایل نوع فایل را مشخص میکند و اگرچه پسوند هم همین کار را میکند، اما پسوند همانطور که گفتیم دستکاری میشود.



:: بازدید از این مطلب : 8
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 12 فروردين 1404 | نظرات ()