نوشته شده توسط : کاریاب

فایل GIF نوعی فرمت تصویر است که در اینترنت بسیار محبوب شده است. در این مقاله از سایت پول یابی، به بررسی چیستی فایل GIF، تفاوت آن با سایر فرمت‌های تصویر و کاربرد آن خواهیم پرداخت.

فایل GIF چیست؟

فایل GIF (فرمت تبادل گرافیکی) نوعی فرمت فایل تصویری است که از تصاویر ثابت و متحرک پشتیبانی می کند. فایل‌های GIF از تکنیک فشرده‌سازی بدون اتلاف استفاده می‌کنند، به این معنی که کیفیت تصویر حتی پس از فشرده‌سازی فایل بالا باقی می‌ماند.

فایل‌های GIF معمولاً برای انیمیشن‌ها و تصاویر ساده با رنگ‌های محدود استفاده می‌شوند، که آنها را برای گرافیک‌های وب، میم‌ها و محتوای رسانه‌های اجتماعی محبوب می‌کند. آنها همچنین می توانند شامل شفافیت باشند و به طور گسترده توسط مرورگرهای وب و نرم افزارهای ویرایش تصویر پشتیبانی می شوند.

به طور کلی، فایل‌های GIF یک فرمت فایل همه کاره و پرکاربرد برای اشتراک‌گذاری و نمایش تصاویر و انیمیشن‌ها در اینترنت هستند.

فایل GIF چه تفاوتی با سایر فرمت های تصویر دارد؟

یکی از تفاوت‌های اصلی بین فایل‌های GIF و سایر فرمت‌های تصویر این است که فایل‌های GIF می‌توانند از انیمیشن پشتیبانی کنند. این بدان معنی است که چندین تصویر را می توان در یک فایل GIF برای ایجاد یک دنباله متحرک ترکیب کرد.

علاوه بر این، فایل‌های GIF از فشرده‌سازی بدون اتلاف استفاده می‌کنند، به این معنی که وقتی تصویر در قالب GIF ذخیره می‌شود، کیفیت آن به خطر نمی‌افتد. این برخلاف فرمت‌های دیگر تصویر مانند JPEG است که از فشرده‌سازی با اتلاف استفاده می‌کنند و ممکن است منجر به کاهش کیفیت تصویر شود.

یک تفاوت دیگر این است که فایل‌های GIF از شفافیت پشتیبانی می‌کنند و به پس‌زمینه تصویر اجازه می‌دهند تا به جای یک رنگ ثابت، شفاف باشد. این می تواند برای ایجاد تصاویر با اشکال نامنظم که به طور یکپارچه با پس زمینه یک صفحه وب یا سند ترکیب می شوند مفید باشد.

به طور کلی، فایل‌های GIF از نظر توانایی در پشتیبانی از انیمیشن، استفاده از فشرده‌سازی بدون تلفات، و شفافیت منحصربه‌فرد هستند و آنها را به انتخابی محبوب برای ایجاد محتوای بصری سرگرم‌کننده و جذاب در وب تبدیل می‌کند.

کاربرد فایل GIF چیست؟

فایل‌های GIF معمولاً در اینترنت برای اهداف مختلفی استفاده می‌شوند. برخی از کاربردهای رایج فایل های GIF عبارتند از:

  • ایجاد میم و جوک اینترنتی
  • نمایش انیمیشن های کوتاه یا حلقه زدن ویدیوها
  • افزودن علاقه بصری به وب سایت ها و پست های رسانه های اجتماعی
  • ایجاد آموزش یا گرافیک آموزشی
  • ایجاد تبلیغات دیجیتال یا بنر
  • ایجاد آرم یا نمادهای متحرک
  • اشتراک‌گذاری واکنش‌ها یا احساسات در برنامه‌های پیام‌رسان یا رسانه‌های اجتماعی
  • ایجاد تصاویر آموزشی یا اطلاعاتی
  • ایجاد سینماگراف (ترکیبی از تصویر ثابت و ویدیوی حلقه ای)

به طور کلی، فایل‌های GIF همه کاره هستند و می‌توانند برای اهداف مختلف، از سرگرمی گرفته تا بازاریابی و آموزش استفاده شوند. آنها به دلیل توانایی آنها در انتقال سریع اطلاعات یا احساسات به روشی سرگرم کننده و جذاب، محبوب هستند.

بهترین جایگزین های فایل GIF

  1. فرمت MP4: فرمت MP4 از کیفیت بالاتری برخوردار است و حجم کمتری نسبت به فایل GIF دارد که این باعث بهبود کارایی و سرعت بارگذاری محتوا می‌شود.
  2. ویدئو HTML5: از آنجا که فرمت ویدئو HTML5 پشتیبانی گسترده‌تری دارد و مورد تائید تعداد بیشتری از مرورگرها قرار می‌گیرد، استفاده از آن برای جایگزین کردن فایل GIF مناسب خواهد بود.
  3. تصاویر PNG: برای تصاویر استاتیک، استفاده از تصاویر PNG به جای فایل GIF مناسب است. این فرمت از کیفیت بالاتر، حجم کمتر و پشتیبانی از شفافیت بهره می‌برد.
  4. فرمت SVG: برای تصاویر برداری و آیکون‌ها، فرمت SVG انتخاب مناسبی است. این فرمت برای نمایش خوش زیبا و بدون از بین رفتن کیفیت در اندازه‌های مختلف مناسب است.
  5. CSS Animation: به جای استفاده از فایل GIF برای انیمیشن‌ها، می‌توان از CSS Animation استفاده کرد. با استفاده از کد CSS، می‌توان انیمیشن‌هایی با کیفیت بالا و حجم کمتر ایجاد کرد.
  6. JavaScript Animation: برای انیمیشن‌های پیچیده، می‌توان از جاوااسکریپت و کتابخانه‌هایی مانند GSAP یا Anime.js استفاده کرد. این روش نه تنها امکان ایجاد انیمیشن‌های پیچیده را فراهم می‌کند، بلکه کنترل بیشتری روی حرکت و انیمیشن دارد.
  7. WEBP: فرمت WEBP فایل‌های تصویری با کیفیت بالا و حجم کمتری نسبت به فایل GIF ارائه می‌دهد. این فرمت توسط برخی از مرورگرها و پلتفرم‌های مختلف پشتیبانی می‌شود و می‌تواند جایگزین مناسبی برای فایل GIF باشد.

در کل، استفاده از این جایگزین ها به شما کمک می‌کند تا محتواهایتان را با کیفیت بهتری ارائه دهید و همچنین حجم فایل‌ها را کاهش دهید که باعث بهبود کارایی و سرعت بارگذاری صفحات شما خواهد شد.

معایب استفاده از فایل GIF چیست؟

  • کیفیت تصویر ممکن است پایین باشد، به ویژه در فایل‌های GIF با اندازه بزرگ
  • اندازه فایل‌ها ممکن است بسیار بزرگ باشد و زمان طولانی برای بارگذاری و نمایش آن‌ها برای کاربران می‌طلبد
  • عدم پشتیبانی از فرمت‌های صوتی و ویدیویی، بنابراین نمی‌توانید صدا یا ویدئو در فایل GIF استفاده کنید
  • ناتوانی در نمایش رنگ‌های پیچیده و انتقال تغییرات رنگ به شکل صحیح
  • محدودیت در تعداد فریم‌های تصویر، که ممکن است باعث از دست رفتن جزئیات مهم در حرکت تصویر شود
  • ناتوانی در ایجاد انیمیشن‌های پیچیده و پیوسته، زیرا هر فریم به صورت جداگانه ذخیره می‌شود و انتقال می‌یابد

آیا استفاده از فایل GIF منسوخ شده است؟

خیر، استفاده از فایل GIF همچنان شایع است و بسیاری از افراد و شرکت‌ها از این نوع فایل برای ایجاد تصاویر متحرک استفاده می‌کنند. این نوع فرمت فایل هنوز هم پشتیبانی می‌شود و در اکثر پلتفرم‌ها و وب‌سایت‌ها قابل استفاده است.

بنابراین، نه، استفاده از فایل GIF هنوز منسوخ نشده است و همچنان یکی از روش‌های محبوب برای اشتراک گذاری تصاویر متحرک است. هرچند بعضی از پلتفرم‌ها ممکن است به جای استفاده از GIF از فرمت‌های تصویری دیگری مانند APNG یا WebP و یا موارد عنوان شده در بالا استفاده کنند، اما همچنان این فرمت مورد استفاده قرار می‌گیرد و توانایی رخ دادن نشانه رواج و پرکاربرد برخی وقت‌ها به طور کامل، ناپدید نشده است.

نمونه ای از یک فایل گیف متحرک

چگونه می توانم یک فایل GIF ایجاد کنم؟

برای ایجاد یک فایل GIF متحرک، می‌توانید از برنامه‌ها و ابزارهای مختلف آنلاین و آفلاین استفاده کنید. برای ایجاد یک GIF متحرک، می‌توانید از مراحل زیر استفاده کنید:

  1. انتخاب فایل‌های تصویری و ویدیویی مناسب برای ساخت GIF متحرک.
  2. استفاده از برنامه‌های ویرایش تصویر و ویدیو برای تدوین و ترکیب فایل‌ها.
  3. ذخیره فایل به فرمت GIF.

برنامه‌های ویرایش تصویر و ویدیو مانند Adobe Photoshop، Adobe Premiere Pro، Final Cut Pro، After Effects و Camtasia ابزارهای قدرتمندی برای تدوین و ترکیب فایل‌ها و ساخت GIF متحرک ارائه می‌دهند. این برنامه‌ها امکانات فراوانی برای تنظیم و ویرایش تصاویر و ویدیوها، افکت‌های ویژه، اضافه کردن موسیقی و صدا، سینماتیک‌ها، انتقال‌دهی، تصویر کوچک‌کردن و فشرده‌سازی فایل‌ها و غیره را فراهم می‌کنند.

برای تدوین و ترکیب فایل‌ها با استفاده از این برنامه‌ها، ابتدا فایل‌های مورد نظرتان را وارد برنامه می‌کنید. سپس با استفاده از ابزارهای مختلف این برنامه‌ها، محتوای ویدیو و تصاویر خود را ویرایش و ترکیب می‌کنید. می‌توانید افکت‌های ویژه، تحریک‌های متحرک، انتقال‌دهی و سینماتیک‌های مختلف را به ویدیوها و تصاویر خود اعمال کنید.

برای ساخت GIF متحرک نیز می‌توانید از این برنامه‌ها استفاده کنید. برای این کار، معمولا ابتدا یک ویدیو یا تصویر را وارد برنامه می‌کنید و سپس طول ویدیو یا تصویر خود را کاهش داده و تنظیمات لازم را برای ساخت یک GIF متحرک انجام می‌دهید. سپس فرمت و مشخصات خروجی GIF را مشخص کرده و فایل را ذخیره می‌کنید.

با استفاده از این برنامه‌ها، می‌توانید به راحتی تدوین و ترکیب فایل‌ها و ساخت GIF متحرک‌های زیبا و حرفه‌ای انجام دهید.

همچنین، می‌توانید از ابزارهای آنلاین مثل “GIPHY”، “Imgur”، “EZGIF” و “Make a GIF” برای ایجاد فایل GIF متحرک استفاده کنید. این ابزارها به شما کمک می‌کنند تا به راحتی و سریع یک GIF متحرک ایجاد کنید با امکانات مختلف مانند انتخاب فایل‌های تصویری و ویدیویی، تنظیم سرعت و اندازه فایل و…

نتیجه گیری

در پایان، فایل‌های GIF یک فرمت تصویری همه کاره و محبوب هستند که به طور گسترده در اینترنت استفاده می‌شود. چه در حال ایجاد الگوهای رفتاری، به اشتراک گذاری انیمیشن ها یا افزودن علاقه بصری به وب سایت خود باشید، فایل های GIF می تواند ابزاری عالی برای افزایش حضور آنلاین شما باشد.



:: بازدید از این مطلب : 0
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 14 فروردين 1404 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

هنگام کار با تصاویر، انتخاب فرمت فایل مناسب برای اطمینان از کیفیت پروژه مهم است. درک فرمت های مختلف فایل های تصویری و کاربرد آنها می تواند به شما در تصمیم گیری آگاهانه تر کمک کند.

فرمت فایل تصویری چیست؟

فرمت فایل[۱] تصویری به روشی برای ذخیره و سازماندهی یک تصویر دیجیتالی اشاره دارد. این اساسا فرمت فایل هایی است که حاوی داده های گرافیکی هستند. فرمت های فایل تصویری ممکن است داده هایی در فرمت برداری، فشرده یا غیر فشرده داشته باشند. فایل‌های تصویری فرمت‌های مختلفی دارند تا داده‌های دیجیتالی را برای استفاده در نمایشگر یا چاپگر رایانه‌ای شطرنجی کنند.

انواع فرمت فایل های تصویری

اگر به یک حرفه خلاق علاقه دارید، دانستن فرمت های مختلف فایل تصویری می تواند وظایف شما را آسان تر کند. چه عکاس یا تصویرگر باشید، درک تفاوت‌های بین این فرمت‌های فایل تضمین می‌کند که از فرمت مناسب برای اهداف خاص خود استفاده می‌کنید. در اینجا ۱۰ نوع فرمت فایل تصویری آورده شده است:

JPEG یا JPG

JPEG یا JPG یک فایل تصویری فشرده است که در آن با کاهش اندازه فایل کیفیت تصویر کاهش می یابد. به عبارت دیگر، حجم فایل کمتری نسبت به فایل اصلی و از پیش صادر شده تصویر دارد. از آنجایی که آنها با مقیاس بندی کیفیت خود را از دست می دهند، به عنوان تصاویر شطرنجی در نظر گرفته می شوند. هنگامی که یک JPEG را مقیاس می‌کنید، کیفیت آن‌ها از دست می‌رود و اگر اندازه آن را از اندازه‌ای که فایل را در آن ذخیره کرده‌اید، بیشتر کنید، ممکن است تار یا تار به نظر برسند.

می‌توانید از JPEG برای پروژه‌های مختلف، به‌ویژه برای عکس‌های روی وب‌سایت‌ها یا رسانه‌های چاپی استفاده کنید. برای تولید یک پروژه با کیفیت بالا، توجه به اندازه و وضوح فایل JPEG بسیار مهم است. به خاطر داشته باشید که پسوندهای نام فایل .jpg و .jpeg به یک چیز اشاره دارند. شما می توانید هر یک از این نشانه ها را در برنامه های نرم افزار تصویر پیدا کنید.

PNG

PNG ها انواع فایل های تصویری هستند که اغلب در پروژه های وب و طراحی وب یافت می شوند. استفاده از این نوع فایل برای یک پروژه وب به شما امکان می دهد تا شفافیت ها را حفظ کنید، که به شما امکان می دهد تصویر واضح تری برای وب داشته باشید.

بر خلاف JPEG، شما نمی توانید از PNG برای مقاصد چاپ استفاده کنید. با وجود اینکه نمی‌توانید بدون از دست دادن کیفیت آنها را ویرایش کنید، اما همچنان وضوح پایینی دارند. از PNG برای تصاویری استفاده کنید که هم شامل عکس و هم متن یا آرم هستند و هم تصاویر برداری صادراتی که در وب‌سایت‌ها و برنامه‌ها استفاده می‌شوند.

GIF

GIF یک فرمت تصویر بیت مپ است که اغلب به شکل متحرک آن پیدا می کنید. گیف‌ها معمولاً در تبلیغات بنری یا سایت‌های رسانه‌های اجتماعی زندگی می‌کنند که اغلب به یک مرجع فرهنگ پاپ در مورد دوم اشاره می‌کنند. در ابتدایی ترین شکل خود، GIF ها تا ۲۵۶ رنگ را در فضای رنگی RGB می سازند.

مانند PNG ها، GIF ها معمولاً در پروژه های وب که در آن تصاویر به جای حفظ سطح کیفیت بالاتر، باید سریعتر بارگذاری شوند، بهترین کار را دارند. برای تصاویر و انیمیشن های با کیفیت پایینی که در یک وب سایت یا برنامه استفاده می کنید از GIF استفاده کنید.

TIFF

TIFFS فایل های شطرنجی هستند که حاوی مقدار زیادی داده هستند. آنها نه تنها کیفیت خود را از دست نمی دهند، بلکه داده های تصویر اصلی را بدون توجه به تعداد دفعاتی که فایل اصلی را کپی، ذخیره یا فشرده می کنید، حفظ می کنند. در حالی که TIFF ها می توانند پس از دستکاری آنها کیفیت خود را بازیابی کنند، بهتر است از استفاده از این نوع فایل برای وب خودداری کنید زیرا مدت زمانی که برای بارگیری آنها صرف می شود ممکن است بر عملکرد وب سایت تأثیر منفی بگذارد. از TIFF برای رسانه های چاپی، تصاویر وب سایت با کیفیت بالا و برای عکس های آنلاین یا چاپی استفاده کنید.

PSD

PSD ها به فرمت های فایل تصویری بومی نرم افزار ویرایش گرافیک، Adobe Photoshop، اشاره دارند. PSD ها حاوی لایه هایی هستند که اصلاح تصویر را آسان تر می کند. توجه به این نکته ضروری است که فتوشاپ به جای تصاویر وکتور با تصاویر شطرنجی کار می کند. زمانی که حاوی داده های گرافیکی با کیفیت هستند بهتر است از PSD استفاده کنید.

PDF

این نوع فایل جهانی که توسط Adobe ایجاد شده است، با هدف گرفتن اطلاعات غنی از برنامه های مختلف و ارائه می دهد. قالب سند قابل حمل اساساً به شما این امکان را می دهد که اطلاعات را به راحتی به طیف گسترده ای از مخاطبان ارائه دهید. اگر لوگوی برداری دارید که به صورت PDF ذخیره شده است، می توانید بدون نیاز به نرم افزار ویرایش طرح برای باز کردن آن، آن را ببینید. شما فقط به نرم افزار Acrobat Reader نیاز دارید.

EPS

EPS یک فرمت استاندارد فایل گرافیکی است که برای ایجاد گرافیک با وضوح بالا برای چاپ طراحی شده است. شما می توانید این زمان از فرمت فایل تصویری را با تقریباً هر نوع نرم افزار طراحی ایجاد کنید.

مانند PDF، پسوند فایل EPS به صورت جهانی کار می کند. می‌توانید از EPS برای باز کردن آثار هنری مبتنی بر برداری در نرم‌افزار ویرایش طراحی، به جای محصولات رایج Adobe استفاده کنید. این به محافظت از هرگونه انتقال فایل به طراحانی که از محصولات Adobe استفاده نمی کنند، کمک می کند. از EPS برای فرمت فایل “خام” انعطاف پذیرتر و برای به اشتراک گذاری فایل های برداری قابل ویرایش با دیگران یا در برنامه های برداری مختلف استفاده کنید.

AI

پسوند فایل AI که به عنوان سند Adobe Illustrator شناخته می شود، فرمت تصویری است که اغلب توسط طراحان ترجیح داده می شود. همچنین برای تصاویر در انواع مختلف پروژه ها، اعم از وب یا چاپ، قابل اعتماد است. بسیاری از خلاقان از Adobe Illustrator برای خلق آثار هنری از ابتدا استفاده می کنند. بنابراین، اغلب برنامه ای است که لوگوی شما در ابتدا ارائه شده است.

INDD

فرمت فایل INDD به یک سند Adobe InDesign اشاره دارد. خلاقان اغلب از InDesign برای تولید نشریات بزرگتر مانند مجله یا کتاب الکترونیکی استفاده می کنند. می‌توانید از فایل‌های Photoshop و Illustrator در InDesign با هم در InDesign برای ایجاد یک طرح غنی از محتوا با ویژگی‌هایی مانند محتوای جاسازی شده و تایپوگرافی پیشرفته استفاده کنید.

raw

فرمت تصویر raw، تصویری است که داده‌های پردازش حداقلی از حسگر اسکنر تصویر دارد. به طور معمول، این اولین فرمتی است که یک عکس در زمان ایجاد خود می گیرد. وقتی عکسی را با دوربین خود می گیرید، در فرمت فایل خام ذخیره می شود. هنگامی که آن را در دستگاه دیگری آپلود می کنید و آن را از طریق یک نرم افزار تصویر ویرایش می کنید، آن را با یکی از بسیاری از فرمت های فایل تصویری مانند JPEG، PNG یا TIFF ذخیره می کنید.

شما می توانید تصاویر را در انواع فایل های تصویر خام از جمله CR2، CRW، NEF و PEF ایجاد کنید. در حالی که CR2 و CRW از کانن می آیند، NEF از دوربین های نیکون می آید و فرمت تصویر خام PEF را با دوربین های دیجیتال پنتاکس دریافت می کنید. از این نوع فایل تصویری برای به اشتراک گذاشتن تصاویر اصلی و قابل ویرایش با سایر خلاقان یا مشتریان استفاده کنید.

BMP

BMP یا Bitmap یک فرمت فایل بسیار بزرگ است که مایکروسافت ویندوز توسعه داده است، اگرچه می توانید آنها را در بسیاری از برنامه های ویرایش باز کنید. BMP به دلیل اندازه و عدم فشرده سازی فرمت کمی محبوب تر است. با این حال، هنگام تلاش برای باز کردن یک فایل در یک برنامه قدیمی ویندوز، می تواند مفید باشد.

SVG

SVG یا Scalable Vector Graphics، یک فرمت تصویر برداری مبتنی بر XLM برای گرافیک های دو بعدی، مانند نمادها، نمودارها یا لوگوها است. SVG ها کیفیت خود را بدون در نظر گرفتن اندازه آن حفظ می کنند، که آنها را به ابزاری ارزشمند برای طراحی وب تبدیل می کند. شما می توانید فایل های SVG را در برنامه های ویرایش متن و گرافیک ویرایش کنید.

XCF

XCF یا تسهیلات محاسباتی تجربی (Experimental Computing Facility)، فرمت فایلی است که مختص ویرایشگر تصویر، GIMP است. XCF امکان فایل های حجیم و کیفیت تصویر بدون افت را فراهم می کند، اما اکثر مرورگرها از این فرمت فایل پشتیبانی نمی کنند. فایل های XCF همچنین می توانند تصاویر را با لایه ها، شفافیت و راهنماها پشتیبانی کنند.

WebP

WebP فرمت فایلی است که می توانید به طور خاص برای فشرده سازی تصاویر بدون اتلاف و هدررفت استفاده کنید. این بدان معنی است که می توانید کیفیت تصویر را حفظ کنید و اندازه فایل را به حداقل برسانید. همچنین می توانید از فایل های WebP برای انیمیشن استفاده کنید و چندین مرورگر از استفاده از این نوع فرمت فایل پشتیبانی می کنند.

HEIF

HEIF یا فرمت فایل تصویری با کارایی بالا، فرمت فایلی است که بسیار شبیه به JPEG است، اما این فرمت‌های فایل فشرده‌سازی بسیار بهتری دارند، به این معنی که تصاویر HEIF می‌توانند با اندازه‌های فایل کوچک‌تر کیفیت بهتری داشته باشند. با وجود این ویژگی، هیچ مرورگری از فرمت های فایل HEIF پشتیبانی نمی کند. این یک فرمت فایل نسبتا جدیدتر است که بسیاری از گوشی های هوشمند ممکن است به عنوان پیش فرض برای تصاویر خود استفاده کنند.



:: بازدید از این مطلب : 0
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 14 فروردين 1404 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

معرفی مختصر انواع سیستم فایل

معرفی مختصر انواع سیستم فایل : File system برای تعریف دستگاه های ذخیره سازی و کنترل نحوه ذخیره و بازیابی داده ها استفاده می شود. این شامل سه بخش است، از جمله رابط سیستم فایل، مجموعه نرم افزار، و اشیا و ویژگی ها. از منظر سیستم، file system به سازماندهی و توزیع فضاهای ذخیره سازی کمک می کند و برخی اقدامات محافظتی را برای اطمینان از امنیت داده ها ارائه می دهد. به طور خاص، می تواند به ایجاد پرونده، ذخیره پرونده، اصلاح پرونده و کنترل دسترسی به پرونده و واگرد پرونده در صورت عدم نیاز کاربران کمک کند.

 

عملکرد

سیستم فایل همچنین به دیسک یا پارتیشن اشاره دارد. بنابراین، اینکه من دو file systems دارم، به این معنی است که من دو پارتیشن دارم. دیسک ها یا پارتیشن های مختلف حاوی فایل سیستم های مختلف هستند. چند برنامه مستقیماً بخش اصلی دیسک / پارتیشن را کنترل می کنند که ممکن است به file systems موجود آسیب برساند. بیشتر برنامه ها بر اساس سیستم فایل کار می کنند، بنابراین نمی توانند روی انواع مختلف سیستم فایل کار کنند.

قبل از اینکه بخواهند از سیستم فایل آن استفاده کنند، کاربران باید دیسک را به MBR یا GPT تنظیم کرده و ساختار داده ضبط شده را روی آن قرار دهند. این فرآیند ایجاد یک سیستم فایل است.

سیستم فایل UNIX شامل superblock ،inode ،block data ، block directory و block indirection است. superblock شامل اطلاعات کلی سیستم فایل است در حالی که inode شامل تمام اطلاعات به جز نام فایل است. نام در فهرست ذخیره می شود. Inode چندین بلوک داده را برای ذخیره داده فراهم می کند.

سیستم فایل نه تنها می تواند فضای ذخیره سازی را مدیریت کند، بلکه ساختار منطقی اسناد و روش های ذخیره سازی را نیز ارائه می دهد. علاوه بر این، اقدامات محافظتی را برای اطمینان از امنیت پرونده فراهم می کند. ساختار منطقی پرونده را می توان به پرونده جاری و قابل ثبت تقسیم کرد.

با این وجود، ساختار منطقی پرونده نیز دارای اشکالاتی است، از جمله مجموعه داده های ضعیت، ناسازگار، حشو و زائد.

 

انواع سیستم فایل file systems


FAT

تحت ویندوز 9 ایکس، FAT16 از پارتیشن 2 گیگابایتی پشتیبانی می کند. اطلاعات کامپیوتر در یک ناحیه ذخیره می شود. اگر اندازه ناحیه کوچک باشد، بازدهی برای ذخیره داده ها زیاد است. برای FAT16، اندازه پارتیشن متناسب با اندازه ناحیه است. اما، اندازه پارتیشن با بهره وری ذخیره متناسب خواهد بود. بنابراین فضای ذخیره سازی بیشتری هدر خواهد رفت. FAT32 می تواند تا 32 گیگابایت دیسک سخت را پشتیبانی کند، اما نمی توان از آن در پارتیشن کمتر از 512 مگابایت استفاده کرد.

ویندوز 2000 بر اساس پارتیشن FAT32 می تواند از دیسک 32 گیگابایتی پشتیبانی کند. برای کسب اطلاعات بیشتر محدودیت اندازه پارتیشن FAT32 را مشاهده کنید. سیستم فایل FAT 32 می تواند اطلاعات را کاملاً ذخیره کند زیرا از خوشه کوچک استفاده می کند. به عنوان مثال، دو پارتیشن 2 گیگابایتی وجود دارد و اولی از سیستم فایل FAT16 و دومی از سیستم فایل FAT32 استفاده می کند.

اندازه ناحیه پارتیشن FAT16 32KB و دیگری KB4 است. بنابراین، می توان بازده ذخیره سازی FAT32 را 15٪ افزایش داد. علاوه بر این، FAT32 می تواند دایرکتوری ریشه را تغییر مکان داده و از نسخه FAT استفاده کند.

NTFS

NTFS یک سیستم فایل پیشرفته است که توسط مایکروسافت ساخته شده است. و این سیستم فایل پیش فرض برای خانواده Windows NT است. این نه تنها می تواند از پرونده ها و فهرست ها محافظت کند، بلکه می تواند حشو و زوائد دیسک را کاهش دهد.

ویژگی های اصلی سیستم فایل NTFS 5.0 به شرح زیر است:

  • این می تواند از پارتیشن یا حجم 2 ترابایت پشتیبانی کند.
  • این یک سیستم فایل قابل بازیابی است.
  • از یک خوشه کوچک برای مدیریت کامل فضای دیسک استفاده می کند.
  • پارتیشن NTFS به کاربران امکان اشتراک منابع را می دهد.
  • NTFS برای ردیابی پرونده های رکورددار از یک log “قابل تغییر” استفاده می کند

با توجه به این مزایا، بسیاری از کاربران NTFS را نسبت به FAT ترجیح می دهند. برای دستیابی به مهارت، نحوه تبدیل FAT به NTFS بدون از دست دادن داده را بخوانید.

CDFS

CDFS سیستم پرونده پیش فرض اکثر دیسک های نوری است. exFAT

برای حل مشکلی که FAT32 قادر به پشتیبانی از پرونده های 4G نیست، exFAT (سیستم پرونده جداول تخصیص پرونده) منتشر شد. علاوه بر این، این سیستم فایل کاملاً می تواند با فلش دیسک کار کند.

RAW

RAW یک سیستم فایل بدون قالب است. فاکتورهای مختلفی وجود دارد (از جمله عدم قالب بندی، بدسکتور و حمله ویروس رایانه) در سیستم فایل RAW. اگر دیسک سخت RAW شد، کاربران می توانند به موقع پارتیشن را برای انتقال سیستم فایل RAW قالب بندی کنند. اگر داده های مهمی وجود دارد، کاربران باید ابتدا آنها را بازیابی کرده و سپس پارتیشن را قالب بندی کنند.

Ext 2

Ext یک فایل سیستم استاندارد برای سیستم عامل GUN / Linux است که می تواند کاملاً به پرونده ها دسترسی پیدا کند.

Ext 3

Ext 3 یک سیستم فایل ژورنالی است که با Ext 2 سازگار است. (توجه: موارد استفاده قبل از خاموش کردن رایانه باید تمام پرونده ها را ببندد. در غیر این صورت، داده ها از بین می روند. برای جلوگیری از این وضعیت، سیستم پرونده ژورنالی در اینجا منتشر می شود زیرا در صورت لزوم می تواند به ردیابی داده ها کمک کند.)

Ext 4

Ext 4، نسخه بهبود یافته جدید Ext3، با Ext3 سازگار است. این می تواند از سیستم پرونده و پرونده بزرگتر پشتیبانی کند.

Btrfs

Btrfs (Butter FS) یک سیستم پرونده کپی است که جایگزین Ext 3 فعلی می شود و محدودیت های آن مانند اندازه پرونده تک و اندازه پرونده را بهبود می بخشد.

ZFS

سیستم فایل ZFS برای سیستم عامل Solaris ساخته شده است. ظرفیت ذخیره سازی بالایی دارد. علاوه بر این، آن نیز یک سیستم مدیریت مخزن ذخیره سازی مناسب است.

HFS

HFS (سیستم فایل سلسله مراتبی)، ساخته شده توسط شرکت اپل، در سیستم عامل Mac استفاده می شود.

HFS+

سیستم فایل HFS + که توسط شرکت اپل توسعه یافته است، از 32 بیت برای ثبت تعداد جدول تخصیص استفاده می کند. و اندازه آن 4 کیلوبایت است. علاوه بر این، از نام پرونده طولانی پشتیبانی می کند، زیرا از Unicode برای رمزگذاری نام فایل استفاده می کند.

ReiserFS

هانس رایزر و تیم او Namesys در سال 1997 سیستم فایل ReiserFS را توسعه دادند تا بتوانند به طور کامل پرونده های بزرگ یا کوچک را اداره کنند.

JFS

JFS (JOURNAL FILE SYSTEM) ، یک سیستم پرونده ورود به سیستم در سطح بایت است که می تواند تغییرات پرونده را به صورت log ثبت کند. و ساختار فایل را به جای خود داده ها ضبط می کند تا امنیت داده ها را تضمین کند. با این روش می توانید اطمینان حاصل کنید که کاربران می توانند در هر زمان به داده ها دسترسی پیدا کنند. و این سیستم فایل برای سرویس دهی به سرور طراحی شده است.

VMFS

VMFS (سیستم پرونده ماشین مجازی VMware) یک سیستم فایل ناحیه ای است که به چندین دستگاه مجازی اجازه می دهد تا به یک فضای ذخیره سازی به حافظه ناحیه ای یکپارچه دسترسی پیدا کنند تا استفاده از منابع را بهبود بخشد. این یک مدیریت مجازی سازی کارآمد را برای خدمت به مراکز داده شرکت بزرگ فراهم می کند.

XFS

سیستم فایل XFS در اوایل دهه 1990 توسعه یافت. هنوز هم به عنوان محصولات مبتنی بر SGIIRIX استفاده می شود.

UFS

UFS یک سیستم فایل با سرعت بالا و مبتنی بر سیستم فایل سنتی UNIX است. و، این سیستم فایل پیش فرض برای سیستم عامل Solaris است.

VxFS

VxFS (Veritas File System) اولین سیستم پرونده ورود به سیستم تجاری است. این می تواند به کنترل مقدار زیادی داده کمک کند.

ReFS

ReFS (سیستم فایل انعطاف پذیر) یک فایل سیستم جدید است که در Server®2012 و Windows 8.1 معرفی شده است. با اکثر پارتیشن های NTFS سازگار است. هدف اصلی آن حفظ ثبات بالا و بازیابی اطلاعات است. علاوه بر این، بسیاری از ویژگی های خوب دیگر به شرح زیر است.

این می تواند امنیت داده ها را تضمین کرده و از حجم زیاد پرونده و دایرکتوری پشتیبانی کند. این فضای ذخیره سازی و سیستم پرونده مجازی را فراهم می کند تا به راحتی سیستم فایل را مدیریت کرده و دیسک را اسکن کنید تا از برخی خطاهای احتمالی دیسک جلوگیری کند. علاوه بر این، می تواند فضای ذخیره سازی را در دستگاه تقسیم کند تا تحمل خطای اضافی و تعادل بار را فراهم کند.



:: بازدید از این مطلب : 0
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 14 فروردين 1404 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

انواع فرمت های فایل های صوتی و موسیقی

 

▪ MP۳
اصلی‌ترین فرمت موسیقی قابل پخش روی پخش‌کننده‌های همراه، MP۳. است. این فرمت که به عنوان محبوب‌ترین و اصلی‌ترین فرمت پخش موسیقی در اینترنت مورد استفاده قرار می‌گیرد، سال‌هاست به عنوان یک استاندارد بین‌المللی در بین تمامی نرم‌افزارها و سرویس‌های پخش موسیقی پذیرفته شده است. نام MP۳ از نام نوع فایل MPEG و لایه صوتی سه گرفته شده است. لایه سه یکی از سه روش کدگذاری برای فشرده سازی صوتی است که با اعداد ۱ و ۲ و ۳ مشخص می‌شوند. این فرمت با حذف بخشی از صداهای موجود در فایل‌های موسیقی که عمدتاً خارج از محدوده شنوایی انسان یا بسیار ضعیف هستند، حجم فایل‌های صوتی را به میزان قابل توجهی پایین می‌آورد و بدین ترتیب می‌توان تعداد زیادی فایل موسیقی را روی حافظه‌های کم‌حجم پخش‌کننده‌ها جا داد. یک فایل موسیقی معمولی با این حجم تقریباً چهار تا پنج مگابایت حجم دارد.
▪ WAV
فرمتWAV سال‌ها پیش به صورت مشترک از سوی مایکروسافت و IBM ارائه شد. این فرمت به عنوان فرمت پیش فرض صوتی در ویندوز ۹۵ مورد استفاده قرار گرفت و پس از گذشت چندین سال کم کم به عنوان یک استاندارد برای اصوات داخلی ویندوز (مثل همان صداهایی که در هنگام ورود و خروج از محیط ویندوز می‌شنوید) تبدیل شد.
فایل‌های WAV با پسوند wav. مشخص می‌شوند و تقریباً به ‌وسیله تمام برنامه‌های ویندوزی که امکان پخش صدا را دارند، قابل پخش هستند. بیشتر تلفن‌های همراه موجود در بازار نیز که می‌توانند فایل‌های موسیقی را پخش کنند، می‌توانند از این فرمت به عنوان زنگ‌های پیش فرض استفاده کنند.
از آنجا که این فرمت از هیچ یک از روش‌های فشرده‌سازی اطلاعات استفاده نمی‌کند، حجم فایل‌های آن بسیار بالاست و به همین دلیل برای پخش موسیقی روی تجهیزات تلفن همراه کاربردی ندارد.
▪ WMA
Windows Media Audio یا WMA، فرمت جدیدی است که از سوی مایکروسافت ارائه شده و حجم آن تا نصف همتای MP۳ خود می‌رسد.
این فرمت که در ابتدا تنها از سوی خود مایکروسافت و نرم‌افزار پخش موسیقی رسمی ویندوز یعنی Windows Media Player پشتیبانی می‌شد، امروزه از سوی بسیاری از سایت‌های موسیقی به عنوان فرمت اصلی آهنگ‌های قابل دانلود پذیرفته شده است.
کیفیت فایل‌های WMA تفاوت چندان زیادی با آهنگ MP۳ ندارد و گفته می‌شود که در حجم‌های خیلی پایین (حجم‌های در حد کیلوبایت) حتی کیفیتی بالاتر از MP۳ را ارائه می‌دهد.
یک فایل معمولی موسیقی با این فرمت تقریباً بین دو تا سه مگابایت حجم دارد.
بنابراین در صورتی که پخش کننده شما امکان پخش این فرمت را دارد، بهتر است تمام آهنگ‌های خود را با این فرمت ذخیره و استفاده کنید.
WMA از روش‌های فشرده‌سازی خاصی استفاده می‌کند که هیچ یک از اطلاعات صوتی را حذف نمی‌کند. این روش فشرده‌سازی به Lossless Compression شهرت دارد.
▪ OGG
یک نوع فرمت فشرده‌سازی صوتی محسوب می‌شود که از سوی مجامع طرفدار منبع‌باز (Open Source) به عنوان فرمت رقیب MP۳ ارائه شده است و از آنجا که یک فرمت منبع باز است، در تجهیزات مختلف کیفیت و حجم متفاوتی دارد. برخی از شرکت‌ها از این فرمت برای پخش فایل‌های صوتی خاص دستگاه استفاده می‌کنند و با تغییر در نرخ بیت صوتی آن‌ها، صداهای منحصر به دستگاه خود را تولید می‌کنند.
فرمت ogg. به اندازه‌ای متنوع است که حتی مشخص نیست که فایل مذکور یک فایل ویدیویی، صوتی، یا متنی است! این تنوع گیج‌کننده که از ذات منبع‌باز بودن فایل سرچشمه می‌گیرد، به واسطه کدک‌هایی (Codecs) همچونVorbis برای فایل‌های صوتی (که اغلب در پخش‌کننده‌های موسیقی استفاده می‌شود)، Theora برای فایل‌های تصویری (قابل استفاده در تلفن‌های همراه)، Speex برای فایل‌های سخنرانی و… از هم مجزا می‌شوند. فرمت‌های صوتی معمول OGG عموماً برای ذخیره کردن زنگ‌های تلفن همراه و فایل‌های صوتی کوتاه با میزان بیت بسیار پایین استفاده می‌شوند و معمولاً حجم آن‌ها در حد چند ده کیلوبایت است. تفاوت این فرمت با فرمت‌های دیگر این است که به صورت رایگان عرضه می‌شود، و مورد استفاده قرار می‌گیرد و در اختیار هیچ نهاد یا شرکتی نیست.
▪ Real Audio/Video
این فرمت که با پسوند‌های ( ra .ram .rm.) شناخته می‌شود، یک فرمت اختصاصی است که به شما امکان می‌دهد موسیقی‌های موجود در اینترنت را به صورت پیوسته بشنوید. به این قبیل از موسیقی‌ها Streaming Audio می‌گویند. برای گوش دادن به این فایل‌های موسیقی به نرم‌افزار Real Audio احتیاج دارید که نسخه رایگان آن از سایت http://www.real.comقابل دریافت است.
فرمت Real Audio از سوی شرکت RealNetworks ارائه و به صورت اختصاصی پشتیبانی می‌شود. بنابراین اگر موسیقی‌های Real را از اینترنت دریافت کرده‌اید و پخش‌کننده همراهتان، نرم‌افزار Real Audio یا نرم‌افزار پشتیبانی کننده آن را ندارد، باید قبل از انتقال فایل، به طور کلی فرمت آن را (با برنامه‌های مبدل Real به MP۳ تغییر دهید.Real Audio نیز همانند MP۳ از روش‌های فشرده‌سازی Loosy استفاده می‌کند که موجب حذف اطلاعات از روی فایل صوتی می‌شود.


:: بازدید از این مطلب : 0
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 14 فروردين 1404 | نظرات ()