نوشته شده توسط : کاریاب

انواع پسوندها و فرمت های فایل به زبان ساده

در مورد فرمت های فایل و پسوندهای مربوط به فایل، مطالب و اطلاعات زیادی را در سطح اینترنت می توانید پیدا کنید ولی در این مقاله سعی شده است که پسوندهای پرکاربرد انواع فایل ها و برنامه ها را به زبانی ساده، تفصیل و توضیح داد شود.

تاریخچه پیدایش واژه ی فایل به کلمه ی لاتین filum برمی گردد و در فرهنگ اصطلاحات رایانه ای، فایل به کوچک ترین واحد منطقی ذخیره‌ سازی که کاربر یا برنامه‌ ساز قادر به مشاهده و دستکاری آن بر روی دیسک می باشد، اطلاق می گردد.

همانطور که می دانید اطلاعات در آرایه ‌هایی از بایت ها ذخیره می‌شوند و مجموعه ی رکوردها، فایل یا پرونده را تشکیل می دهند.

لازم به ذکر است که هر فایل علاوه بر نام و عنوانش، دارای یک پسوند نیز می باشد که معمولاً این پسوندهای اغلب سه حرفی با یک نقطه از نام اصلی فایل جدا می شوند.

پسوند فایلها را تحت عنوان Suffix یا Extention و یا Format فایل نیز می شناسند.

این پسوندها معمولاً به صورت پیش فرض آشکار نیستند و بعد از نصب نرم افزار مربوطه در ریجستری سیستم عامل ثبت می شوند و بعد از آن مشخص می شود که فایل ها از چه نوع فرمت و ساختاری هستند و چه برنامه هایی مسئولیت اجرای فایل های مربوطه را دارند لازم به یادآوری است که هر پسوند نمایانگر برنامه خاصی است.
https://t.me/s/Tabriz_khabarlary/79910
https://t.me/Tabriz_khabarlary/79910
https://t.me/s/S_Daneshju/18441
https://t.me/S_Daneshju/18441

پسوندهای متداول فايل متنی یا تکست

• پسوند TXT که از کلمه Text گرفته شده است.

پسوند و فرمت TXT یکی از قدیمی ترین پسوندهای فایل دنیا محسوب می شود. پسوند و فرمت تی اکس تی، برای برنامه ی نوت پد طراحی شده است که یک برنامه ویرایشگر متنی ساده بوده و از مهمترین برنامه های موجود در هر کامپیوتری می باشد. این برنامه ی کم حجم و سریع در تمامی نسخه های ویندوز وجود دارد که در این برنامه فقط می توان فونت یا اندازه کل متن را تغییر داد.

البته همانطور که پیداست این برنامه اصلا کامل نیست و برای کاربران فارسی و عربی زبان اشکالاتی در ذخیره کردن اطلاعات به صورت پیش فرض در مورد یو تی اف هشت دارد.

• پسوند RTF که از عبارت Rich Text Format گرفته شده است.

پسوند و فرمت قالب متنی غنی RTF، برخلاف پسوند TXT  ، با پسوند آر تی اف می توان رنگ و یا فونت بخشی از متن نوشته شده را نیز تغییر داد، حتی برخي خطوط متنی يا کلمات را با فونت دیگری نوشت و همچنین در سایزشان نیز تغییراتی اعمال نمود.

• پسوند DOC که از عبارت Document گرفته شده است.

معمولا همه با پسوند DOC آشنایی دارند چون زمانی که شرکت مایکروسافت به عنوان بزرگترین شرکت نرم افزاری آمریکایی و چندملیتی فناوری جهان که با سیستم‌عامل ویندوز معروف است، نرم افزار کاربردی و همه پسند مجموعه آفیس را وارد بازار نمود وحتی امروزه نیز بهترین ویرایشگر متن در حال حاضر دنیا به حساب می آید، پسوند داک را به سر زبان ها انداخت.

لازم به ذکر است که فرمت داک علاوه بر قابلیت های فرمت RTF قابلیت جدیدی دارد که در آن می توان تصاویر را هم به متن اضافه نمود.

• پسوند  PDFکه از عبارت Portable Document File گرفته شده است.

پسوند  PDFبه معنای ساختار سند قابل حمل می باشد و برای نرم افزار آدوب آکروبات ریدر محصول شرکت بزرگ ادوبی هست.

همانطور که شاید در جریان باشید، یکی از مشکلاتی که در نقل و انتقالات فایل هایی با پسوندهای دیگر متنی وجود دارد، تغییر استایل از جمله فونت و سایز و چینش متن ها می باشد که در سیستم جدید که فایل بر روی آن انتقال یافته است، ممکن است همان فایل با جزییاتی نباشد که مدنظر کاربر و تهیه کننده فایل بوده است.

به همین جهت با پیدایش پسوند پی دی اف، این دغدغه حل گردید و اسنادی که شامل تصویر، متن با فونت و استایل معین باشند، بدون هیچ وابستگی‌ ای به سخت افزار و نرم افزار بازکننده و حتی سیستم عامل، بدون کوچکترین تغییری در ساختارش، اجرا شود.

بیشتر دانشجویان دانشگاه ها به دلیل نیاز به یکپارچگی طراحی هایشان برای ارائه سمینار، پایان نامه و مقالات از فرمت  PDFاستفاده می کنند.
برای اینکه خستگیتون در بره، یه سر به این لینک تلگرامی که تبلیغ دیتاجو هست بزنیم:

https://t.me/S_Daneshju/18441

• پسوند SRT که از عبارت Shortest Remained Time گرفته شده است.

پسوند SRT نوعی الگوریتم به حساب می آید و یکی از ساده ترین و پرکاربردترین الگوریتم های زمان بندی در رده خود است. 

از میان تمام انواع فرمتهای فایل زیرنویس، پسوند اس آر تی محبوب ترین نوع آنها می باشد.

فرمت SRT را میتوان با نرم افزارهای نوت پد ویا ورد پد به راحتی اجرا نمود و حتی زیرنویسی را طراحي و ویرایش کرد.

این فرمت با اکثر نرم افزارهای پخش ویدئو و برنامه‌های ساخت زیرنویس موجود، سازگاری کاملی داردو اگر علاقه مند به تماشای قیلم وسریال های خارجی با زیرنویس هستید، این پسوند حتما برای شما آشنا است.

انواع پسوندها و فرمت های فشرده سازی و کمپرس فایل

فرمت های فشرده سازی فایل با هدف آرشیو نمودن و چند تکه کردن فایل‌های بزرگ ایجاد شده اند که علاوه بر کار اصلیشان که کم کردن حجم هست، می توان در هنگام ارسال ایمیل ها نیز از آن ها استفاده نمود.

همچنین روی این نوع فایل ها می توان رمزنگارهایی انجام داد تا دسترسی به اطلاعات داخل آن بدون پسورد و کد برای دیگران امکانپذیر نباشد.

فایل هایی با این پسوندها را معمولا با نرم افزارهای معروف و متداولی مثل winzip و winrar می توان از حالت فشرده سازی خارج و استفاده نمود.

https://t.me/link_building/498

https://t.me/s/link_building/498

• پسوند ZIP که از عبارت PKzip file name extension گرفته شده است.

پسوند ZIP توسط Katz با یک الگوریتم رمزگذاری اختصاصی ایجاد گردیده است. فایل هایی که با پسوند زیپ فشرده شده اند بدون ابزار خاصی اکسترکت می شوند و حتی سیستم‌عامل های ویندوز، برخی توزیع‌های لینوکس و همچنین سیستم‌عامل مک، به صورت پیش‌فرض برنامه‌هایی دارند که قادر به بازکردن فرمت زیپ هستند و کار کاربر را ساده کرده اند.

فرمت رمزگذاری شده ZIP نسبتاً ضعیف بوده و به خاطر ابزارهای بازیابی پسورد هک، نمی‌توان به هنگام فشرده سازی از آن برای رمزگذاری اطلاعات خیلی مهم استفاده کرد و توصیه می‌شود برای حفظ امنیت فایل های حساس، از الگوریتم‌های رمزگذاری قوی‌تری و پیچیده تری استفاده گردد.

https://canvas.ubc.ca/eportfolios/7480/Home/_____

• پسوند RAR که از عبارت Roshal Archive گرفته شده است.

پسوند RAR توسط Eugene Roshal از کشور روسیه طرح ریزی شده است.

پسوند رار بعد از فرمت زیپ بوجود آمده و این پسوند در برنامه وین رار اجرا می گردد و یکی از بهترین ها در نوع خود می باشد چون تقریباً حجم فایل ها را تا دو برابر فایل های زیپ می تواند در هنگام کمپرس کردن کاهش می دهد.

فرمت RAR با استاندارد بسیار قوی‌تر AES-128 رمزگذاری می‌شود که البته نسخه های جدیدتر فرمت رار از روش‌های پیشرفته‌تر و هوشمندانه تر رمزگذاری استفاده می‌کنند و فشرده‌سازی بیشتری را تحمیل نموده و حتی کاهش حجم بیشتری را اعمال می‌کنند و امکان خرابی داده‌ها نیز به مراتب در این موارد خیلی کمتر می باشد.

پسوند متداول فايل های ایمیج

• پسوند  ISO 

فايلهايی با پسوند ISO مثل یک آرشیو می باشند که منظور همان کپی دقیقی از دیسک‌های نوری (دی وی دی ها، سی دی های، بلوری ها) را اشاره می کنند.

همچنین می‌توان با ماونت کردن یک فایل با پسوند ایزو، آن را در یک درایو مجازی قرار داد و محتویاتش را به راحتی مشاهده کرد.

پسوند متداول فايلهاي تصويري و مالتی مدیا

• پسوند WMV که از عبارت  Windows Media Video گرفته شده است.

پسوند WMV مخصوص نرم افزار ویندوز مدیا پلیر هست. فرمت WMV برای اهداف فضایی مجازی و به منظور استریم ویدیو از طریق اینترنت بنا نهاده شد.

فایل با پسوند دبلیو ام وی، طبق الگوریتم فشرده‌سازی ویدیویی خاصش، حجم فایل‌های ویدیویی اصلی را به مراتب کمتر می‌کند بدون اینکه در هنگام رمزنگاری و فشرده سازی افت کیفیت پیدا کند.

• پسوند MPG که از عبارت Moving Picture Experts Group گرفته شده است.

پسوند MPG که یکی از فرمت ‌های تصویری رایج می باشد در اوایل کار به عنوان فشرده سازي تصوير و صدا استفاده می شده است و توسط ساده‌ترین پلیرها و پخش کننده ها هم به راحتی اجرا می گردد و دارای دسته بندی های متعددی می باشد ،مثلا پسوند صوتی معمول آن mp3 می باشد.

فرمت mp4 یکی از فرمت‌های محبوب در سطح بین المللی است که در گروه فرمت های ام پی جی استانداردسازی شده است و بیشتر سایت‌ها و نرم‌افزارهای مختلف از این فرمت استفاده و پشتیبانی می کنند.

پسوند متداول فايلهاي عکس

http://myweb.fiu.edu/sguzm033/datajo-with-storytelling-of-the-top-students-of-iran-and-the-world/

• پسوند GIF که از عبارت Graphic Interchange Format  گرفته شده است.

پسوند GIF که توسط شرکت CompuServe ابداع شده است، به معنی فرمت گرافیکی مبادله می باشد و مشخص‌کننده ی بافت پرونده‌های گرافیکی ثابت یا متحرک است. 

فرمت GIF این روزها به طور وسیع در دنیای وب برای منتشر کردن تصاویر به کار می‌رود

به طور مثال می توان به تصاویر متحرکی که هیچ صدایی ندارند و بیشتر در اپ تلگرام نیز استفاده های بیشماری می شود و یا بنرهای تبلیغاتی متحرک و ثابت که در اکثر وب سایت ها برای جلب توجه گذاشته می شوند، اشاره نمود.

بهترین برنامه براي مديريت تصاوير با فرمت گیف یا جیف نرم افزارAdobe Image Ready می باشند.

• پسوند JPG که از عبارت Joint Photographic Group گرفته شده است.

پسوند JPG به معنی مشترک گروه کارشناسان عکاسی است و از معروف ترین پسوند ها در میان تصاویر و عکس می باشد.

فرمت JPG روش و تکنیکی است برای فشرده سازی حرفه ای تصاویر و به دلیل اینکه از تکنیک های فشرده سازی با اتلاف استفاده می کند (در فشرده‌سازی با اتلاف، داده‌ها طوری فشرده می‌شوند که داده ی بازیابی‌شده با داده ی اصلی خیلی اندک تفاوت داشته باشد) حجم و کیفیت خوبی را در میان پسوندها دارا می باشد.

برنامه های ویرایش تصاویر متعددی مثل برنامه ی پیش فرض نمایش تصاویر در ویندوز و یا حتی نرم افزار فتوشاپ خیلی راحت پسوند جی پی جی یا جیپگ را پشتیبانی می کنند.

• پسوند PNG که از عبارت portable network graphics گرفته شده است.

فایل گرافیکی قابل حمل پسوند PNG یک نوع فایل تصویری سبک و راحتی است که معمولا برای اضافه کردن شفافیت به یک تصویر در دنیای وب مانند لوگوی یک وب سایت و یا حتی حالت آیکون در سیستم عامل های امروزی مورد استفاده قرار می گیرد.

از آنجایی که پسوند پی ان جی در هر مرورگر وب مانند فایرفاکس، کروم و اپرا، می توان باز نمود بیشتر مورد استفاده طراحان و برنامه نویسان این حیطه می باشد.

می توانید به راحتی با نرم افزارهای متعددی مثل Axialis IconWorkshop و Adobe PhotoShop، فرمت PNG را ایجاد کرده و حتی ویرایش هایی را در آن انجام دهید.

پسوند متداول فايلهاي صوتی یا آدیو

• پسوند MP3 که از عبارت Moving Picture Experts Group Layer-3  گرفته شده است.

پسوند MP3 که موفق ترين نوع از خانواده Mpeg می باشد و یکی از معروف ترین و محبوب ترین فرمت های صوتی و پخش در دستگاه های پخش خانگی و حتی داخل خودروها هست.

فرمت‌ MP3 یک سيستم متراكم و فشرده‌اي براي فایل های موسيقي مي‌باشد كه علاوه بر اینکه از حجم کمی برخوردار می باشد، از کیفیت خوب و مطلوبی نیز برخوردار است. 

برنامه پیشفرض برای اجرای فایل هایی با پسوند ام پی تری در سیستم‌عامل ویندوز، نرم افزار Windows Media Player و در سیستم‌عامل مکینتاش شرکت اپل، نرم افزار QuickTime و در اکثر توزیع‌های سیستم‌عامل لینوکس، نرم افزار Rhythmbox می باشند.

پسوند صفحات وب سایت

• پسوند HTML که از عبارت Hyper Text Markup Languageگرفته شده است.

پسوند HTML به پسوند صفحات وب اشاره دارد و پایه و اساس وب به شمار می رود.

البته فرمت اچ تی ام ال یا اچتمل را می توان حتی یک زبان در نظر گرفت که برای نشانه‌گذاری و تدوین قالب و همچنین طراحی صفحات وب مورد استفاده قرار می دهند و دستورعمل‌های این زبان که از نوع تکست است، برچسب های تگ نام دارند.

برای اینکه این صفحات را ویرایش کنید میتوانید از ادیتورها و نرم افزار هایی نظیر Notepad و WordPad همچنین front Page و Adobe Dreamweaver استفاده نمایید.

با توجه به توضیحات مفصل بالا، اگر نمی دانید چه پسوندها و فرمت هایی را میتوان با چه نرم افزارهایی باز کرد باید برای شناسایی و تشخیص فایلهای ناشناخته، اول از جستجوی گوگل با جستجو نمودن پسوند و فرمت مربوطه استفاده کنید و در صورت پیدا نکردن نرم افزار با راه حل، مرحله بعدی استفاده از سایت های (WolframAlpha ، FILExt ، Filesuffix ، OpenWith ، FileInfo) می باشد تا شما را در اجرا نمودن فایل با فرمت مدنظرتان راهنمای لازم را بکنن.



:: بازدید از این مطلب : 0
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 14 فروردين 1404 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

انواع فرمت عکس و کاربرد آن

انتخاب فرمت عکس برای شخصی که قصد عکاسی و یا بارگذاری آنها را در سایت و پلتفرم های خود دارد، مسئله‌ای مهم است. ماجرا این است که هنوز خیلی از افراد فرمت های مختلف عکس، تفاوت آنها و کاربرد هرکدامشان را نمی‌دانند. در این مقاله تصمیم داریم انواع فرمت های عکس را برای شما معرفی کرده و کاربرد هریک را شرح دهیم.

انواع فرمت عکس

فرمت های عکس بسیار زیاد و متنوعی وجود دارد که هرکدام ویژگی خاص خود و استفاده منحصر به فردی دارند. این فرمت ها به دو دسته اصلی فایل تصویری شطرنجی و فایل تصویری برداری تقسیم می‌شوند. این دو دسته به Raster و Vector نیز معروف هستند. 

رایج ترین فرمت های عکس نظیر JPEG و PNG در گروه تصاویر شطرنجی قرار دارند. این نوع تصاویر به صورت پیکسلی هستند. هر پیکسل براساس وضوح تصاویر، موقعیت و نسبت مشخصی دارد. اکثریت عکس های مشاهده شده در اینترنت، از قالب تصویر Raster استفاده می‌کنند. 

قالب های تصویری مانند AI، SVG ، PDF و انواع فایل های تصاویر برداری (Vector) هستند. این نوع فایل ها از انعطاف بیشتری برخوردارند. گرافیک بُردار اینجور تصاویر از سیستم مجموعی از خطوط و منحنی ها در صفحه‌ای دکارتی استفاده می‌کنند. همچنین تصاویر بُرداری (Vector) در مقایسه با مساحت کل، مقیاس پذیر هستند. شما می‌توانید وضوح عکسهای وکتور را بدون محدودیت و افت کیفیت بزرگنمایی کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا با انواع فرمت عکس آشنا شوید.

 

فرمت JPEG

یکی از پرکاربردترین فرمت های عکس JPG یا JPEG می‌باشد. (Joint Photography Experts Group) این فرمت با کلیه نرم افزارهای ادیت و نمایش دهنده سازگار است. این فرمت قادر است بدون اینکه کیفیت تصویر به طور محسوس کاسته شود، آن را 10 تا 20 برابر فشرده کند. فرایند ذخیره‌سازی داده با این فرمت از روش های با اتلاف محسوب می‌شود، زیرا باعث از دست رفتن مقداری از اطلاعات دریافتی خواهد شد. این قالب تصویری از 16 میلیون ترکیب رنگ گوناگون برخوردار است که تنظیمات وضوح، اشباع رنگ، کنتراست و … به طور پیشفرض بر روی آن اعمال می‌شود.  

 

اگر به تصویر پایین دقت کنید، متوجه تفاوت بین فرمت های RAW و JPEG خواهید شد. اگر چه فایل‌های RAW فایل‌های سنگینی بوده و حجم زیادی از حافظه می‌گیرند، اما ارزش واقعی آنها در هنگام ویرایش مشخص می‌شود. برخلاف فرمت JPEG که ممکن است هنگام فشرده سازیِ تصویر جزئیات آن از بین برود، فایل RAW تمام آن داده‌ها از جمله داده‌های رنگ و جزئیات مربوط به هایلایت‌ها و سایه‌ها را حفظ می‌کند. درنتیجه به ویرایش کوچک‌ترین جزئیات تصاویر دسترسی دارید و می‌توانید آن‌ها را تغییر دهید.

 

فرمت RAW

این قالب تصویری برای رفع محدودیت هایی که در فرمت JPG وجود داشت، به میدان آمد. تصویر RAW امکان ویرایش و انجام عملیات بیشتری را در مراحل پس از ثبت تصویر دارد. همچنین هنگام فشرده سازی، نسبت به قالب JPEG اطلاعات کمتری از بین خواهد رفت. این فرمت در بین عکاسان حرفه‌ای بسیار محبوب است. البته لازم به ذکر است به علت نوظهور بودن این قالب تصویری، برخی از نرم افزارهای ویرایش عکس خصوصا نسخه های قدیمی فوتوشاپ، در پردازش این نوع فایل مشکل دارند. چون این فرمت کمتر فشرده می‌شود، در نتیجه فضای زیادی را اشغال کرده و حجم بالایی دارد. فرمت DNG یک قالب غیراختصاصی برای دخیره فایل های RAW است.

فرمت TIFF

TIFF مخفف (Tagged Image File Format) قالب زیاد رایجی نیست و توسط تمامی دوربین ها پشتیبانی نمی‌شود. با این حال پردازش آن در نرم افزارهای ویرایش عکس به سادگی امکان پذیر است. این فرمت برای عکاسی حرفه‌ای از JPG مناسب تر است، زیرا فشرده‌سازی کمتری دارد و از مدل رنگ CMYK پشتیبانی می‌کند. البته به دلیل فشردگی کمتر، فضای زیادی را اشغال خواهد کرد.

فرمت BMP

قالب ذکر شده فایل را فشرده نمی‌کند. در این صورت اطلاعات عکس از بین نخواهد رفت. همچنین حجم زیادی از فضا را اشغال می‌کند. این فرمت برای بارگذاری در سایت و کارهای این چنینی کاربردی ندارد؛ اما برای چاپ و پرینت گزینه بسیار مناسبی است. البته این نوع فایل تصویری عملا منسوخ شده می‌باشد.

 

هنگام مقایسه BMP با JPEG متوجه می‌شوید که با وجود حجم بالای BMP نسبت به JPEG، کیفیت بسیار بیشتری را به ما ارائه می‌دهد. شفافیت و کیفیت و عمق رنگ در BMP بسیار بالاتر است. شاید JPEG برای ذخیره عکس ها در تلفن همراه گزینه مناسبی باشد، اما هنگام چاپ اصلا گزینه قابل مقایسه‌ای با BMP نیست.

 

فرمت PNG

یکی دیگر از پرکاربردترین و محبوب ترین فرمت های عکس PNG می‌باشد که کامل آن (Portable Network Graphic) است. این نوع فایل تصویری در بین طراحان سایت طرفداران زیادی دارد. دو مدل تصویر PNG وجود دارد :

  1. مدل PNG-8 : این مدل فایل تصویری از 256 رنگ پشتیبانی می‌کند. حجم تصاویر آن بسیار پایین است. با این وجود کیفیت تصاویر همچنان حفظ می‌شود. در مواردی که رنگ ها محدود است کاربرد زیادی می‌تواند داشته باشد. 
  2. مدل PNG-24 : قابلیت ذخیره‌سازی 16 میلیون ترکیب رنگ را دارد. تصاویر را بصورت ترنسپرت و با کیفیت بالا ذخیره می‌کند. توسط اغلب نرم افزارها پشتیبانی می‌شود و بسیار رایج و کاربردی است.
 

فرمت WebP

یکی از مهم ترین فرمت ها به ویژه در حوزه وب، همین فرمت WebP است. این فرمت اولین بار توسط شرکت گوگل ابداع و مورد استفاده قرار گرفت. به این دلیل که بتواند JPG و PNG را کم حجم تر کند. این نوع فایل، تصاویر را برای بارگذاری سریع و آسان بر روی صفحات وب آماده می‌سازد. با استفاده از این فرمت، ترافیک کمتری به عکس ها اختصاص داده خواهد شد.

 
فرمت SVG

این نوع تصویر بر پایه تصاویر Vector عمل می‌کند. ذخیره عکس ها بدون کاستن از کیفیتشان، یکی از ویژگی های خوب آن است. این فرمت برای هر تصویر رزولوشن متفاوتی متناسب با آن عکس اعمال می‌کند و آنها را با کیفیتی فوق العاده نمایش می‌دهد. حجم فایل های این نوع تصویر بسیار اندک است. امکان ویرایش آن در نرم افزارهای illustrator، Sketch و سایر نرم افزارهای ویرایش عکس برداری وجود دارد. قابلیت های ویژه‌ای همانند اعمال افکت های شناور و تنظیم ویژگی های مختلف تصویر را نیز دارد. ترسیم نمودار، طراحی لوگو، ساخت انیمیشن و جلوه های ویژه از انواع کاربردهای این فرمت می‌باشد.

 
فرمت GIF

قالب پرطرفدار GIF که آن را با نام گیف می‌شناسیم، توسط شرکت Compuserve ارائه شد. باتوجه به تنوع رنگ کم و فشرده‌سازی قوی‌ای که دارد، حجم کمی را اشغال خواهد کرد. علاوه بر تصاویر ثابت، قابلیت ذخیره‌سازی و نمایش تصاویر متحرک را نیز دارد. این فرمت از 256 ترکیب رنگ پشتیبانی می‌کند و برای تصاویر تبلیغاتی و بنرها در فضای مجازی گزینه مناسبی است. 

 

به تفاوت کیفیت GIF و JPEG در تصویر زیر دقت کنید. همانطور که مشاهده می‌کنید، وضوح پیکسل ها و همچنین کیفیت رنگ ها در JPEG از GIF بهتر است. با این حال باید توجه داشته باشید که برای تصاویر متحرک نمی‌توانید از JPEG استفادهکنید. پس با این تفاسیر می‌توان گفت استفاده از دو قالب JPEG و GIF می‌تواند در دو زمینه کاملا مختلف صورت بگیرد. نکته‌ای که وجود دارد این است که با وجود کیفیت کمتر فایل GIF، از فایل JPEG حجم بیشتری دارد.

 

فرمت PSD

فرمت پیش فرض برای ذخیره فایل در نرم افزار فوتوشاپ، PSD می‌باشد. این نوع فایل ها در کلیه ورژن های نرم افزار فوتوشاپ قابل اجرا و ویرایش هستند. اینکه آن را در چه نسخه‌ای از فوتوشاپ ذخیره کرده‌اید تفاوتی ندارد، با هر ورژنی می‌توانید آن را باز کرده و استفاده کنید. همچنین می‌توانید از فایل های PSD در سایر نرم افزارهای مولتی مدیا از کمپانی ادوبی با حفظ ویژگی های آن استفاده کنید. نرم افزارهایی مانند illustrator و … ذخیره شدن این عکس ها بصورت لایه باز، امکانات فراوانی را به شما ارائه می‌دهد. در فایل لایه باز شما می‌توانید اجزاء مختلف تصویر را جابجا کرده و در آنها تغییر ایجاد کنید. 

 

فرمت AVIF

فرمتی که به تازگی منتشر شده و شاید تا قبل از این، اسمش را نشنیده باشید. یک فرمت بسیار کارامد برای بارگذاری در سایت و بالا رفتن سرعت سایت محسوب می‌شود. دلیل این بیشتر شدن سرعت، این است که فایل avif حتی از webp هم کم حجم تر است و کیفیت بالاتری را نیز ارائه می‌دهد. شاید با این حرف ها وسوسه شوید تا به سراغ استفاده از این فرمت بروید؛ اما عجله نکنید. تا به امروز فقط 5 صدم درصد از مرورگرها قادر به پشتیبانی از فایل هایی با این مضمون هستند. پشتیبانی از avif در مرورگرهای کروم 85 و فایرفاکس 80 به بعد امکان پذیر است.

 

در تصاویر زیر، می‌توانید مقایسه بسیار خوبی از فرمت های متفاوت مشاهده نمایید. در این تصاویر می‌توان به راحتی فرمت ها را از لحاظ کیفیت و شفافیت بررسی کرد و تصمیم گرفت که کدام قالب گزینه‌ای مناسب برای کارهای مختلف است. دقت در انتخاب چنین مواردی، کیفیت کار ما را بالا برده و حرفه‌ای بودن را ثابت می‌کند.

 

سخن آخر

حال با معروف ترین و پرکاربردترین فرمت های تصاویر آشنا شده‌اید. هنگام عکسبرداری و یا آپلود تصاویر در فضای مجازی و وبسایت ها به پسوند آن توجه کرده و درصورت مغایرت و ناهماهنگ بودن با پلتفرم مورد استفاده، فرمت آن را با استفاده از نرم افزارها و یا سایت تبدیل فرمت آنلاین تغییر دهید. همچنین با کمک نرم افزار تغییر فرمت فایل به آسانی و تنها با گوشی موبایل خود فرمت عکس ها را به هم تبدیل کنید.



:: بازدید از این مطلب : 0
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 14 فروردين 1404 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

ارسال فایل صوتی

پیش نیاز ارسال پیام صوتی تهیه و ایجاد یک فایل صوتی جهت ارسال به انبوهی از مخاطبین می باشد بنابراین در سامانه پیام صوتی پارس گرین راه های مختلفی برای ضبط فایل صوتی پیش بینی شده است. می توانید از ابزار تبدیل متن به گفتار استفاده کنید یا از نرم افزار ضبط صدا در داخل پنل استفاده نمایید این در صورتیست که این امکان برای کاربر فراهم می باشد که با هر نوع نرم افزاری صدای خود را ضبط کرده و جهت ارسال ان را وارد پنل صوتی نمایید.

 

آشنایی با انواع فرمت های فایل های صوتی

 - MP3:

اصلی ترین فرمت موسیقی قابل پخش روی پخش کننده های همراه، MP3. است. این فرمت که به عنوان محبوب ترین و اصلی ترین فرمت پخش موسیقی در اینترنت مورد استفاده قرار می گیرد، سال هاست به عنوان یک استاندارد بین المللی در بین تمامی نرم افزارها و سرویس های پخش موسیقی پذیرفته شده است. نام MP3 از نام نوع فایل MPEG و لایه صوتی سه گرفته شده است. لایه سه یکی از سه روش کدگذاری برای فشرده سازی صوتی است که با اعداد 1 و 2 و 3 مشخص می شوند. این فرمت با حذف بخشی از صداهای موجود در فایل های موسیقی که عمدتا خارج از محدوده شنوایی انسان یا بسیار ضعیف هستند، حجم فایل های صوتی را به میزان قابل توجهی پایین می آورد و بدین ترتیب می توان تعداد زیادی فایل موسیقی را روی حافظه های کم حجم پخش کننده ها جا داد. یک فایل موسیقی معمولی با این حجم تقریبا چهار تا پنج مگابایت حجم دارد.

 - WAV:

فرمتWAV سال ها پیش به صورت مشترک از سوی مایکروسافت و IBM ارائه شد. این فرمت به عنوان فرمت پیش فرض صوتی در ویندوز 95 مورد استفاده قرار گرفت و پس از گذشت چندین سال کم کم به عنوان یک استاندارد برای اصوات داخلی ویندوز (مثل همان صداهایی که در هنگام ورود و خروج از محیط ویندوز می شنوید) تبدیل شد.

فایل های WAV با پسوند wav. مشخص می شوند و تقریبا به وسیله تمام برنامه های ویندوزی که امکان پخش صدا را دارند، قابل پخش هستند. بیشتر تلفن های همراه موجود در بازار نیز که می توانند فایل های موسیقی را پخش کنند، می توانند از این فرمت به عنوان زنگ های پیش فرض استفاده کنند.

از آنجا که این فرمت از هیچ یک از روش های فشرده سازی اطلاعات استفاده نمی کند، حجم فایل های آن بسیار بالاست و به همین دلیل برای پخش موسیقی روی تجهیزات تلفن همراه کاربردی ندارد.

 - WMA:

Windows Media Audio یا WMA، فرمت جدیدی است که از سوی مایکروسافت ارائه شده و حجم آن تا نصف همتای MP3 خود می رسد.

این فرمت که در ابتدا تنها از سوی خود مایکروسافت و نرم افزار پخش موسیقی رسمی ویندوز یعنی Windows Media Player پشتیبانی می شد، امروزه از سوی بسیاری از سایت های موسیقی به عنوان فرمت اصلی آهنگ های قابل دانلود پذیرفته شده است.

کیفیت فایل های WMA تفاوت چندان زیادی با آهنگ MP3 ندارد و گفته می شود که در حجم های خیلی پایین (حجم های در حد کیلوبایت) حتی کیفیتی بالاتر از MP3 را ارائه می دهد.

یک فایل معمولی موسیقی با این فرمت تقریبا بین دو تا سه مگابایت حجم دارد.

بنابراین در صورتی که پخش کننده شما امکان پخش این فرمت را دارد، بهتر است تمام آهنگ های خود را با این فرمت ذخیره و استفاده کنید.

WMA از روش های فشرده سازی خاصی استفاده می کند که هیچ یک از اطلاعات صوتی را حذف نمی کند. این روش فشرده سازی به Lossless Compression شهرت دارد.

 - OGG:

یک نوع فرمت فشرده سازی صوتی محسوب می شود که از سوی مجامع طرفدار منبع باز (Open Source) به عنوان فرمت رقیب MP3 ارائه شده است و از آنجا که یک فرمت منبع باز است، در تجهیزات مختلف کیفیت و حجم متفاوتی دارد. برخی از شرکت ها از این فرمت برای پخش فایل های صوتی خاص دستگاه استفاده می کنند و با تغییر در نرخ بیت صوتی آن ها، صداهای منحصر به دستگاه خود را تولید می کنند.

فرمت ogg. به اندازه ای متنوع است که حتی مشخص نیست که فایل مذکور یک فایل ویدیویی، صوتی، یا متنی است! این تنوع گیج کننده که از ذات منبع باز بودن فایل سرچشمه می گیرد، به واسطه کدک هایی (Codecs) همچونVorbis برای فایل های صوتی (که اغلب در پخش کننده های موسیقی استفاده می شود)، Theora برای فایل های تصویری (قابل استفاده در تلفن های همراه)، Speex برای فایل های سخنرانی و… از هم مجزا می شوند. فرمت های صوتی معمول OGG عموما برای ذخیره کردن زنگ های تلفن همراه و فایل های صوتی کوتاه با میزان بیت بسیار پایین استفاده می شوند و معمولا حجم آن ها در حد چند ده کیلوبایت است. تفاوت این فرمت با فرمت های دیگر این است که به صورت رایگان عرضه می شود، و مورد استفاده قرار می گیرد و در اختیار هیچ نهاد یا شرکتی نیست.

 - Real Audio/Video:

این فرمت که با پسوند های ( ra .ram .rm.) شناخته می شود، یک فرمت اختصاصی است که به شما امکان می دهد موسیقی های موجود در اینترنت را به صورت پیوسته بشنوید. به این قبیل از موسیقی ها Streaming Audio می گویند. برای گوش دادن به این فایل های موسیقی به نرم افزار Real Audio احتیاج دارید .

فرمت Real Audio از سوی شرکت RealNetworks ارائه و به صورت اختصاصی پشتیبانی می شود. بنابراین اگر موسیقی های Real را از اینترنت دریافت کرده اید و پخش کننده همراهتان، نرم افزار Real Audio یا نرم افزار پشتیبانی کننده آن را ندارد، باید قبل از انتقال فایل، به طور کلی فرمت آن را (با برنامه های مبدل Real به MP3 تغییر دهید).Real Audio نیز همانند MP3 از روش های فشرده سازی Loosy استفاده می کند که موجب حذف اطلاعات از روی فایل صوتی می شود.

 



:: بازدید از این مطلب : 0
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 14 فروردين 1404 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

شناخت انواع فایل های تصویری مختلف برای عکاسان

امروز ما به بررسی رایج ترین انواع فایل های تصویری مورد استفاده در عکاسی می پردازیم. ورود به دنیای عکاسی ممکن است گیج کننده باشد، به خصوص اگر کمتر با کامپیوتر آشنا هستید.

این مقاله انواع فایل‌ هایی را که دوربین‌ های ما ایجاد می‌ کنند و عملکرد آنها توضیح می‌ دهد. در پایان، ما انواع فایل های مختلف را با هم مقایسه می کنیم تا بتوانید تصمیم بگیرید که کدام نوع فایل تصویری برای شما بهترین است!

آشنایی با فایل ها در عکاسی

دوربین شما به شما امکان می‌ دهد نوع فایلی را که عکس‌ هایتان در آن ذخیره می‌ شوند انتخاب کنید. اگر عکاسی را جدی می‌ گیرید، همیشه باید با فرمت RAW عکاسی کنید. اگر تازه شروع کرده اید و ویرایش زیادی انجام نمی دهید، فایل های JPEG ساده ترین نوع فایل هستند.

در زیر، در مورد اینکه چرا فایل‌ های RAW تا این حد مهم هستند بحث خواهیم کرد. برای باز کردن این نوع فایل ها، به برنامه های تخصصی نیاز دارید. این ممکن است شامل روش های پولی باشد، اما گزینه های رایگان نیز وجود دارد.

همیشه با فرمت RAW عکس بگیرید

عکاسی با فرمت RAW بیشترین جزئیات ممکن را از حسگر دوربین شما می گیرد. فایل های RAW بسیار بزرگتر از JPEG هستند زیرا حاوی اطلاعات بیشتری از جمله طیف وسیع تری از سطوح روشنایی و رنگ هستند.

این داده های اضافی به شما انعطاف بیشتری در هنگام ویرایش عکس ها می دهد. می توانید جزئیات را در هایلایت های با نوردهی بیش از حد یا سایه های کم نور که در یک JPEG از بین می روند، بازیابی کنید. RAW همچنین امکان تنظیمات بهتر تراز سفیدی را فراهم می کند و اطلاعات رنگ بیشتری را برای کار با آن فراهم می کند.

عکاسی RAW به شما امکان می دهد سبک عکاسی خود را از طریق پس پردازش توسعه دهید. فایل RAW اصلی بدون تغییر باقی می ماند، بنابراین همیشه می توانید به عقب برگردید یا ویرایش های مختلف را امتحان کنید. اندازه فایل‌ های RAW را نیز می‌ توان آسان‌ تر تغییر داد و چاپ‌ های با کیفیت‌ تری تولید کرد.

انواع فایل های تصویری مختلف

اکنون انواع فایل های تصویری مختلفی را که ممکن است در عکاسی با آنها روبرو شوید را بررسی می کنیم. اکثر این نوع فایل های تصویری فایل های RAW هستند که شرکت های مختلف دوربین تولید می کنند. برای درک بهتر آرشیو دیجیتال خود، شناسایی این نوع فایل ها مهم است.

این فایل‌ های RAW مختلف شباهت‌ هایی دارند، اما همه آنها متفاوت هستند. حرفه ای ها بحث خواهند کرد که کدام فایل RAW بهترین است. شرکت های دوربین به طور مداوم فایل های RAW خود را توسعه می دهند تا اطلاعات بیشتری را ارائه دهند.

RAW

یک فایل RAW یک فایل تصویری است که تمام داده های اصلی را از حسگر دوربین شما نگهداری می کند. این بهترین نوع فایل برای عکاسی است زیرا بیشترین اطلاعات را در خود دارد. اطلاعات بیشتر به معنای جزئیات بیشتر است.

فایل های RAW به شما آزادی بیشتری برای ویرایش عکس هایتان می دهند. می‌توانید مشکلاتی مانند تعادل رنگ سفید ضعیف را حتی پس از گرفتن عکس برطرف کنید. تصاویر RAW همچنین محدوده دینامیکی بیشتری را ثبت می کنند، بنابراین می توانید مناطق تاریک را روشن کنید و نقاط روشن را کاهش دهید.

نکته منفی این است که فایل های RAW بسیار بزرگتر از JPEG هستند. آنها فضای بیشتری را روی کارت های حافظه و هارد دیسک اشغال می کنند. فایل‌ های RAW نیز قبل از اشتراک‌ گذاری نیاز به کار بیشتری دارند زیرا بدون ویرایش کسل‌ کننده به نظر می‌ رسند.

 

PNG

فایل PNG (Portable Network Graphics) یک فرمت تصویر بدون اتلاف است که کیفیت تصویر را حفظ می کند. معمولا توسط عکاسان و طراحان گرافیک به دلیل توانایی آن در حفظ وضوح بالا و جزئیات واضح، حتی پس از ویرایش و ذخیره چندین بار استفاده می شود.

فایل‌ های PNG از شفافیت پشتیبانی می‌ کنند و آن‌ ها را برای آرم‌ ها، گرافیک‌ ها و تصاویری که باید روی پس‌ زمینه‌ های دیگر پوشانده شوند، ایده‌ آل می‌ سازد. آنها همچنین برای تصاویر با کنتراست بالا به خوبی کار می کنند.

در حالی که فایل‌ های PNG کیفیت بالاتری دارند، در مقایسه با JPEG، اندازه فایل‌ های بزرگ‌ تری دارند.

 

CR3

CR3 یک فرمت فایل تصویری RAW است که توسط دوربین های کانن استفاده می شود. جدیدترین دوربین های بدون آینه کانن و دوربین های DSLR با پردازنده DIGIC 8 از این فرمت استفاده می کنند.

فایل های CR3 تصاویری با کیفیت بالا با فشرده سازی بدون اتلاف ارائه می کنند. آنها رزولوشن اصلی را حفظ می کنند در حالی که حجم فایل کمتری نسبت به فرمت های RAW قبلی Canon دارند. فایل‌ های CR3 را می‌ توان به‌ عنوان C-RAW نیز ذخیره کرد، نسخه‌ ای فشرده که 40 درصد کوچک‌ تر است اما کیفیت آن کمی کاهش می‌ یابد.

برای باز کردن و ویرایش فایل های CR3 به نرم افزار های سازگار مانند Adobe Lightroom یا Photoshop نیاز دارید. Canon’s Digital Photo Professional همچنین می تواند برای تبدیل فایل های CR3 استفاده شود. فایل های RAW مانند CR3 برای ویرایش بهتر از JPEG هستند زیرا داده های تصویر و کیفیت بیشتری را حفظ می کنند.

 

NEF

فایل‌های NEF فایل‌ های تصویر دیجیتالی هستند که توسط دوربین‌ های نیکون ایجاد می‌ شوند. آنها داده های تصویر خام را دقیقا همانطور که توسط سنسور دوربین گرفته شده است، همراه با متادیتا مربوط به تنظیمات دوربین و لنز مورد استفاده ذخیره می کنند. فایل‌های NEF بر اساس فرمت TIFF هستند و بسته به مدل دوربین می‌ توانند حاوی داده‌ های 12 بیتی یا 14 بیتی باشند.

یکی از مزیت‌ های کلیدی فایل‌ های NEF این است که هر تغییری که در تصویر ایجاد می‌ شود، مانند تنظیمات مربوط به تراز سفیدی، رنگ، تن و وضوح، جدا از داده‌ های خام اصلی ذخیره می‌ شود. این ویرایش غیر مخرب به شما امکان می دهد در صورت نیاز همیشه به تصویر بدون تغییر برگردید.

فایل‌های NEF را می‌ توان با نرم‌ افزارهای مختلفی باز کرد، از جمله نمایشگر های داخلی عکس در سیستم‌ عامل‌ های اخیر مک و ویندوز، و همچنین برنامه‌ های ویرایش عکس محبوب مانند Adobe Photoshop، Lightroom و Capture One. برای استفاده از فایل‌های NEF در طیف وسیع‌ تری از برنامه‌ ها یا به اشتراک‌ گذاری آن‌ها به صورت آنلاین، باید آنها را به فرمت جهانی‌ تری مانند JPEG یا TIFF تبدیل کنید.

 

ARW

ARW یک فرمت فایل تصویری RAW است که منحصرا توسط دوربین های دیجیتال سونی آلفا استفاده می شود. فایل‌های RAW حاوی داده‌ های پردازش‌ نشده هستند که به انعطاف‌پذیری بیشتری در هنگام ویرایش تصاویر شما اجازه می‌دهد. فایل های ARW فشرده نشده و بدون تلفات هستند، به این معنی که تمام داده های اصلی گرفته شده توسط سنسور دوربین شما را حفظ می کنند.

برای باز کردن و ویرایش یک فایل ARW، به نرم افزار های ویرایش مانند Photoshop، Lightroom یا GIMP نیاز دارید. این برنامه ها به شما این امکان را می دهند که بدون از دست دادن کیفیت، تنظیماتی را در تصویر خود انجام دهید. همچنین می‌ توانید فایل‌ های ARW را به فرمت‌ های دیگر مانند PNG، DNG یا JPEG هنگام export تبدیل کنید.

در حالی که ممکن است فایل‌ های JPEG مستقیما از دوربین بهتر به نظر برسند، فایل‌ های ARW اطلاعات بیشتری را در خود نگه می‌ دارند و انعطاف‌ پذیری بیشتری را در پس پردازش ارائه می‌ دهند. عیب اصلی فایل‌های ARW اندازه بزرگ آن‌ ها است، بنابراین داشتن کارت حافظه با سرعت نوشتن بالا و حافظه خارجی کافی مهم است.

 

SRF

فایل SRF یک فرمت تصویر خام است که توسط دوربین های دیجیتال سونی استفاده می شود. فایل های SRF فشرده نشده اند و در مقایسه با JPEG داده های تصویری بسیار بیشتری را در خود نگه می دارند.

فایل های RAW مانند SRF امکان ویرایش بهتر را فراهم می کنند. آنها تا پنج برابر اطلاعات بیشتری را از صحنه حفظ می‌ کنند و به شما انعطاف‌ پذیری بیشتری برای تنظیم نوردهی و کشیدن جزئیات بیشتر در پس پردازش می‌ دهند.

برای باز کردن یک فایل SRF، به نرم افزار های ویرایش مانند Adobe Photoshop یا Lightroom نیاز دارید. فتوشاپ و لایت روم می توانند این موارد را به طور خودکار باز کنند.

DCR

فایل DCR یک پسوند فایل RAW دوربین دیجیتال است که توسط دوربین های کداک استفاده می شود. این فایل ها حاوی تمام داده های گرفته شده توسط سنسور دوربین هستند و جزئیات و انعطاف پذیری بیشتری را برای ویرایش در مقایسه با فایل های JPEG ارائه می دهند.

برای باز کردن یک فایل DCR، می توانید از برنامه های مختلف مشاهده تصویر یا نرم افزارهای ویرایش مانند Microsoft Windows Photos، Apple Preview، Adobe Lightroom و Adobe Photoshop استفاده کنید.

در حالی که فایل های DCR کیفیت بهتر و گزینه های ویرایش بیشتری را ارائه می دهند، فضای ذخیره سازی بیشتری را نیز اشغال می کنند. اگر قصد دارید عکس های خود را ویرایش کنید، استفاده از فرمت DCR انتخاب خوبی است.

 

ORF

فایل ORF یک فرمت تصویر خام است که توسط دوربین های دیجیتال Olympus استفاده می شود. داده های تصویر را دقیقا همانطور که توسط سنسور دوربین گرفته شده است، بدون از دست دادن کیفیت از طریق فشرده سازی مانند JPEG ها ذخیره می کند.

فایل های ORF را می توان با استفاده از نرم افزار Olympus مانند Olympus Workspace یا برنامه های قدیمی تر مانند Olympus Master و Olympus ib باز کرد. نرم افزارهای شخص ثالث مانند Adobe Photoshop، Photoshop Elements و Lightroom نیز از فایل های ORF پشتیبانی می کنند. رایانه‌ های مک معمولا می‌ توانند فایل‌های ORF را بدون مشکل باز کنند، اما کاربران ویندوز ممکن است نیاز به نصب بسته کدک داشته باشند.

تبدیل فایل های ORF به فرمت های دیگر مانند JPEG با استفاده از نرم افزاری که می تواند فرمت ORF را بخواند امکان پذیر است. Adobe Lightroom و Photoshop گزینه های خوبی برای این کار هستند. عکاسی با فرمت RAW مانند ORF انعطاف پذیری و کنترل خلاقانه تری را هنگام ویرایش عکس ها در مقایسه با JPEG فراهم می کند.

 

مقایسه انواع فایل های تصویری

بیایید اکنون تفاوت های بین انواع فایل های تصویری را بررسی کنیم. ممکن است تصمیم بگیرید که از کدام نوع فایل و در چه مرحله ای از سفر عکاسی خود استفاده کنید، گیج کننده باشد. به عنوان یک قاعده کلی، اگر در حال ویرایش عکس های دیجیتال خود هستید، باید از فایل های RAW استفاده کنید. اگر مبتدی هستید، عکسبرداری با فرمت JPEG قابل قبول است.

در این بخش‌ های بعدی، مزایا و معایب استفاده از هر نوع فایل تصویری مورد بحث قرار خواهد گرفت. این اطلاعات مهم است و می تواند روش کار شما را خراب کند.

DNG در مقابل RAW

فایل های DNG و RAW دو نوع فرمت تصویر غیر فشرده هستند که توسط عکاسان استفاده می شود. فایل های RAW پردازش نشده اند و بیشترین اطلاعات ممکن را از سنسور دوربین می گیرند. DNG (Digital Negative) یک نوع فایل RAW است که توسط Adobe به عنوان یک فرمت استاندارد در نرم افزار خود توسعه داده شده است.

تبدیل فایل‌ های RAW به DNG مزایای متعددی از جمله سازگاری بهبود یافته، عملکرد سریع‌ تر و فشرده‌ سازی کارآمدتر را ارائه می‌ دهد. با این حال، فرآیند تبدیل زمان می برد و همه برنامه ها از فایل های DNG پشتیبانی نمی کنند.

در نهایت، اگر گردش کار فعلی شما با فایل‌ های RAW موثر باشد، ممکن است نیازی به تغییر به DNG نباشد. اما اگر با مشکلات سازگاری مواجه شدید یا فرمت استانداردتری می خواهید، تبدیل به DNG می تواند راه حل خوبی باشد.

 

RAW در مقابل JPEG

وقتی صحبت از عکاسی می شود، دو نوع فایل اصلی وجود دارد: RAW و JPEG. فایل‌ های RAW فشرده‌ نشده هستند و بیشترین کنترل را بر روی تصاویر خود در هنگام ویرایش به شما می‌دهند. فایل های JPEG فشرده می شوند، به این معنی که فضای کمتری از کارت حافظه شما اشغال می کنند اما کیفیت تصویر را از دست می دهند.

اگر می‌ خواهید بهترین کیفیت تصویر ممکن را داشته باشید و از صرف زمان اضافی برای ویرایش عکس‌ های خود ناراحت نباشید، فایل‌ های RAW را دنبال کنید. اگر می خواهید ویرایش سریع و آسان و بدون کاهش کیفیت تصویر را زیاد کنید، JPEG ها انتخاب خوبی هستند.

با عکاسی JPEG، پتانسیل عکس های خود را محدود می کنید. دوربین شما تنظیماتی مانند تعادل رنگ سفید، رنگ، کنتراست و وضوح را روی تصویر اعمال می کند. سپس آن را به عنوان یک JPEG ذخیره می کند و تمام داده های خام دیگر را دور می اندازد. این بدان معناست که بعدا بسیاری از گزینه های ویرایش را از دست می دهید.

JPEG در مقابل RAW در مقابل TIFF

سه نوع فایل تصویری اصلی که با آنها روبرو خواهید شد JPEG، RAW و TIFF هستند. JPEG رایج ترین فرمت مورد استفاده است زیرا کوچکترین فایل ها را تولید می کند. JPEG ها فشرده می شوند و برخی از داده ها از بین می روند، اما این معمولاً قابل توجه نیست.

فایل های RAW بیشترین داده را دارند و برای ویرایش بهترین هستند. آنها فضای ذخیره سازی بیشتری را اشغال می کنند اما بیشترین انعطاف را در پس پردازش به شما می دهند. فایل‌های TIFF کمتر رایج هستند، اما برای ویرایش نیز مناسب هستند زیرا کیفیت خود را از دست نمی‌دهند.

اگر نمی‌خواهید زیاد ویرایش کنید و می‌خواهید در فضا صرفه‌جویی کنید، JPEG را انتخاب کنید. از RAW برای نور کم، ترکیب دیجیتال، پرتره و کارهای تجاری استفاده کنید.



:: بازدید از این مطلب : 0
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 14 فروردين 1404 | نظرات ()